1. Home
  2. Actualitat
  3. Portugal legalitzarà Uber
Portugal legalitzarà Uber

Portugal legalitzarà Uber

0
0
La App Uber (Foto: Flikr Mark Warner)
La App Uber (Foto: Flikr Mark Warner)

Portugal serà pionera a Europa en la regulació d’Uber. El Govern lusità està ultimant una normativa per legalitzar aquesta activitat a finals d’estiu malgrat les protestes dels taxistes en diferents països europeus.

Segons publica El País la llei reconeixerà aquest transport de viatgers en la categoria d’ ‘automòbils lleugers descaracteritzats’. Això no implica, però, que Uber pugui actuar com actualment fa sinó que s’haurà d’adaptar a un conjunt de condicions com pagar taxes i tenir conductors aptes per realitzar un transport de viatgers. El document que està elaborant el Govern lusità reconeixerà els deures i drets del conductor i passatgers.

La presència d’Uber al país atlàntic no agrada gens als taxistes que s’han manifestat diverses vegades a Lisboa i Porto en considerar que aquesta aplicació mòbil és una competència deslleial a la seva activitat. En un comunicat, l’associació de taxistes Anstral ha mostrat el seu disgust perquè els vehicles i conductors del servei de Uber i altres semblants seran nous, i no pas els excedents del taxi. Segons el gremi, només a Lisboa sobren un miler de taxistes i la seva pretensió era que els absorbís Uber. De fet, els taxistes han anunciat més mobilitzacions si el Govern no fa marxa enrere. En canvi, per la seva banda, Uber ha saludat positivament la decisió de l’executiu lusità.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *