1. Home
  2. Actualitat
  3. Premiat el primer pneumàtic capaç de produir energia elèctrica
Premiat el primer pneumàtic capaç de produir energia elèctrica

Premiat el primer pneumàtic capaç de produir energia elèctrica

0
0
Un pneumàtic capaç de generar electricitat
Un pneumàtic capaç de generar electricitat

La revista Actualidad Econòmica ha triat a Goodyear en la 37ena edició dels Premis ‘Les 100 millors idees de l’any’ pel desenvolupament del primer pneumàtic capaç de produir energia elèctrica que alimentarà les bateries dels vehicles elèctrics. Aquest innovador prototip, presentat al Saló Internacional de l’Automòbil de Ginebra, ha estat reconegut com una de les 6 millors idees en la categoria de motor.

El prototip, creat pels enginyers del Centre d’Innovació de Goodyear i conegut pel codi de desenvolupament BH03, té la capacitat de transformar les deformacions i les vibracions que es generen en energia elèctrica. El pneumàtic genera aquesta electricitat mitjançant l’acció de dos tipus de material: D’una banda, material termoelèctric, que transforma la calor generada a l’interior del pneumàtic en energia elèctrica i, d’altra banda, material piezoelèctric que transforma la pressió generada per la deformació de l’estructura i les vibracions, en energia elèctrica.

D’altra banda, l’estructura del pneumàtic permet als conductors continuar conduint després de punxar durant 80 km a una velocitat de 80 km / h. A més, compta amb un ampli canal circumferencial que millora la resistència a l’aquaplaning i una banda especial per absorbir el soroll.

Uns premis amb 37 anys d’història

El jurat d’Actualitad Económica, que ha tingut en compte totes aquestes qüestions, ha triat la idea de Goodyear com una de les millors propostes que han posat en marxa les empreses més innovadores durant 2015. La revista premia cada any els millors serveis i productes en el món de la moda, publicitat i la tecnologia, al sector de l’automòbil, alimentació, energia, financer, els viatges i l’oci, en responsabilitat social corporativa, així com les Pimes amb productes més destacats o els serveis més innovadors.

Goodyear també va ser premiada per la revista l’any passat per l’innovador aprofitament dels residus d’arròs en la fabricació de pneumàtics eficients i el 2012 gràcies a la seva Tecnologia de Manteniment de la Pressió de l’Aire (AMT) que permet mantenir la pressió òptima del pneumàtic de forma automàtica.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *