1. Home
  2. Actualitat
  3. Presentat a Girona el 63è Rally Costa Brava, una edició més internacional que mai
Presentat a Girona el 63è Rally Costa Brava, una edició més internacional que mai

Presentat a Girona el 63è Rally Costa Brava, una edició més internacional que mai

0
0

OLYMPUS DIGITAL CAMERALa 63ª edició del Rally Costa Brava FIA ha sigut presentat aquest divendres a Girona. La prova, el ral·li més antic dels que es disputen a l’Estat espanyol serà altra vegada el gran esdeveniment de la velocitat i la regularitat per a vehicles clàssics, amb un itinerari que agrada a participants i a públic, la qual cosa es tradueix en una inscripció de luxe i en molta expectació a les cunetes, un fet que atorga una gran salut a la prova organitzada per RallyClassics. La presentació del 63è Rally Costa Brava ha estat presidida per Ivan Tibau (Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya), Carles Puigdemont (Alcalde de Girona), Antoni Guinó (Diputació de Girona) i Àlex Romaní (President de RallyClassics). Tots ells han destacat en el seus parlaments l’actiu que suposa una prova d’aquesta categoria tant per l’imatge de la ciutat i les comarques gironines arreu del món com per la repercussió econòmica que genera.

Aquest any la cita torna als seus orígens en ser la que inaugura el prestigiós FIA European Historic Sporting Rally Championship. La sortida del ral·li serà divendres vinent, dia 13 de març, a Lloret de Mar i l’epicentre de la prova (verificacions, zones d’assistència i reagrupament, sala de premsa, village, zona comercial), una vegada més a la ciutat de Girona, a les zones de la Copa i la Devesa.

El 63 Rally Costa Brava constarà de 12 trams cronometrats, en carreteres d’asfalt de les comarques de la Selva, el Gironès i Osona. Cinc d’aquests trams són diferents, tres d’ells s’efectuaran dues vegades (Els Àngels, Santa Pellaia i Espinelves-Collsaplana) i els dos restants (Osor i Cladells), es disputaran tres vegades; Osor és de pujada i Cladells de baixada. A diferència de la passada edició, la primera etapa serà més llarga, realitzant-se un bucle de dos trams en comptes d’un, a realitzar dues vegades. Aquests són els horaris resumits del ral·li:

1a etapa, divendres, 13 de març.
9.00h a 14.00h: Verificacions al Pavelló Municipal Girona-Fontajau
17.00h: Cerimònia de sortida (podi Passeig Marítim de Lloret de Mar)
17.48h i 20.37h: Els Àngels 1 i 2 (15,10 km)
19.15h a 20.10h: Reagrupament i assistència (pàrquing de la Copa, Girona)
18.28 i 21.17h: Santa Pellaia 1 i 2 (11,83 km)
22.00h: Assistència a La Devesa (Girona)
22.20h: Final d’etapa i parc tancat (pàrquing de la Copa, Girona)

2a etapa, dissabte, 14 de març.
09.00h: Cerimònia de sortida 2a etapa (pàrquing de la Copa, Girona)
09.05h: Assistència a La Devesa (Girona)
10.08h, 13.57h i 17.46h: Osor 1, 2 i 3 (12.17 km)
10.51i14.40h: Espinelves-Collsaplana 1 i 2 (23,02 km)
11.34, 15.23h i 18.14h: Cladells 1, 2 i 3 (14,13 km)
12.34 a 13.09 i 16.23h a 16.58h: Reagrupaments+Assistències (pàrquing de la Copa, Girona)
19.00h: Assistència a La Devesa (Girona)
19.30h: Final del ral·li (pàrquing de la Copa, Girona)
22.30h: Lliurament de premis a l’Auditori de Girona

RCB_2Equips de 15 països diferents. Amb l’atractiu de ser la prova que inaugura el calendari europeu de velocitat i regularitat de ral.lis històrics, la inscripció del 63 Rally Costa Brava manté la tònica de les últimes edicions i fins i tot incrementa l’origen dels seus participants. 102 equips s’han inscrit en el ral·li, amb dos aspectes a tenir molt en compte: la qualitat de les màquines participants i la nacionalitat dels seus tripulants, de fins a 15 països diferents: Espanya, França, Àustria, Japó, Itàlia, Antiga i Barbados, República Txeca, Grècia, Liechtenstein, Luxemburg, Finlàndia, Suècia, Hongria, Noruega i Bèlgica.

Els Lancia Delta HF Integrale de dos veterans tàndems com ‘Pedro’-Emanuele Baldaccini o ‘Lucky’-Fabrizia Pons, tornaran a rugir al relaxant parc de la Devesa de Girona, espectaculars muntures que també pilotaran Patrick Canavese-Pascal Serre, Carlo Falcone-Pietro Ometto o els espanyols Gonzalo Ambit-Carlos Guisset. Igual que ‘Pedro’, guanyador de l’europeu i d’aquesta prova FIA, també hi ha inscrit Valter Ch. Jensen que, amb Erick Pedersen i un Porsche Carrera RS, faran vibrar al públic. El guanyador del Tour de Corse Històric 2014, Christophe Vaison, prendrà part amb un bonic Lancia Rally 037, així com Claudio Covini-Andrea Brega i Serge Cazaux-Nicolas Klinger.

Kenjiro Shinozuka (Mitsublishi Lancer 1600), famós per les seves victòries en el WRC i al París-Dakar, participarà dins de l’apartat Regularitat FIA a bord d’un dels dos vehicles del projecte “TeamGO”, de la Universitat de Tòquio, amb un sèquit de 20 estudiants desplaçats des de Japó. Dins d’aquest projecte, un altre tàndem japonès: Yasuhito Yoshino-Kohei Kusaka, amb Toyota Corolla Levin. Raymond Horgnies (Porsche 911), Christian Crucifix amb Joseph Lambert (Ford Lotus Cortina)… La llista de pilots il·lustres estrangers és llarga.

Seat, cotxe oficial. La presència de pilots i cotxes mítics és nombrosa i important, també a l’apartat nacional, amb una majoria de Porsche de diferents models, on predominen els 911, seguits de Ford, BMW, Peugeot, Lancia, Volkswagen i Seat. Precisament la firma catalana –un any més Cotxe Oficial del Rally Costa Brava–, a través de la divisió de Cotxes Històrics, ha inscrit quatre unitats (un Ibiza, dos 124 i un 127), els volants del qual cedeix a periodistes del motor, així com a dos coneguts pilots, l’exCampió d’Espanya, Mia Bardolet, que farà tàndem amb Eloi Alsina, i el mític Salvador Cañellas, al que acompanyarà el seu copilot de sempre, Daniel Ferrater.

El 63è Rally Costa Brava obrirà el Campionat d’Europa FIA i el Trofeu FIA de Regularitat de Ral·lis Històrics, i també puntuarà pel Campionat d’Espanya i la Copa de Catalunya de velocitat i regularitat per a vehicles històrics.

(06.03.2015)

 

tags:

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *