1. Home
  2. Actualitat
  3. Proven una tecnologia per ajudar a trobar aparcament a les ciutats
Proven una tecnologia per ajudar a trobar aparcament a les ciutats

Proven una tecnologia per ajudar a trobar aparcament a les ciutats

0
0

Ford i Vodafone estan provant una tecnologia que podria ajudar els conductors i conductores a trobar aparcament. Es tracta del sistema ‘Parking Space Guidance‘. Una tecnologia de vehicles connectats que informa sobre els llocs disponibles propers i com arribar-hi.

Avui en dia, els conductors i conductores passen dotzenes d’hores l’any buscant estacionament. Això els comporta costos significatius, perllongant els temps de viatge. També contribueix a la congestió de les ciutats.

En urbs com Frankfurt, la conductora o conductor mitjà passa fins a 67 hores a l’any buscant aparcament. El cost cost supera els 1.250 euros. A Barcelona o València puja fins les 75 hores a l’any.

El problema no és només la manca d’aparcament

El problema no es deu només a la manca de places d’aparcament. Les dades mostren que al Regne Unit les taxes d’ocupació d’alguns dels aparcaments facilitades per les autoritats locals poden ser xifres baixes de fins al 50 per cent.

El sistema ‘Parking Space Guidance’, que s’actualitza en temps real a partir de dades d’aparcament, està sent provada per Ford i Vodafone com a part del programa KoMoD, a Alemanya, un projecte interprofessional amb un pressupost de 15 milions d’euros per a provar noves tecnologies de conducció automatitzada i de vehicles connectats.

A mesura que els vehicles de prova travessen la ciutat, van rebent informació sobre l’estat de les carreteres i els aparcaments a través d’un sistema informàtic central, basat en la seva geolocalització, juntament amb informació dels senyals de trànsit digitals dinàmiques properes.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *