1. Home
  2. Actualitat
  3. Proves de conducció automatitzada a Girona
Proves de conducció automatitzada a Girona

Proves de conducció automatitzada a Girona

0
0
AP7
AP7

Inframix farà proves amb vehicles automàtics a l’AP-7 a l’altura de Girona per analitzar com hauria de ser una infraestructura on convivissin cotxes automàtics i cotxes manuals.

Es tracta d’un projecte europeu amb la participació de diverses empreses del sector de l’automoció, tecnologia i infraestructures amb una inversió d’uns 4, 5  milions d’euros.

El tram on es faran les proves és el comprès entre Vilademuls i Girona Sud, un tram gratuït d’autopista que s’ha adaptat amb senyalització específica i l’instal·lació de sensors i comunicació 4G. També s’ha creat una senyalització i protocols de seguretat específics.

Un model d’autopista híbrid

Segons recull l’ACN, Un dels objectius del projecte és crear un model d’autopista que permeti un tràfic ininterromput, previsible, segur i eficient a través d’una infraestructura vial híbrida on els vehicles convencionals circulin amb els automatitzats.

Segons ha detallat Abertis, una de les empreses impulsores del projecte, es treballarà amb un carril dedicat només al cotxe elèctric i es donaran ordres al vehicle per fer-lo canviar de carril simulant que hi ha un accident, embús o tram amb obres.

Les conclusions d’aquí un mes

El projecte d’I+D, batejat amb el nom d’Inframix (Road Infrastructure ready for mixed vehicle traffic flows), està pensat sobretot en autopistes però els resultats més importants també es podrien implementar a carreteres urbanes. Les conclusions i detalls de les proves fetes a l’AP-7 a Girona es donaran a conèixer a Àustria el mes vinent.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *