Quartararo decidirà aviat si renova i Yamaha fa l’impossible

El francès té un ull posat a Ducati mentre que els japonesos fitxen tècnics
Fabio Quartararo al Test de València. FABIO QUARTARARO

Yamaha té l’oportunitat de retallar terreny respecte a les marques europees gràcies a les concessions que es posen en funcionament aquesta temporada. No obstant això, el mercat de fitxatges es posa en marxa molt aviat, i no tenen molt marge de maniobra per convèncer al seu pilot estrella, Fabio Quartararo, perquè renovi amb el fabricant japonès. Amb aquest objectiu, Yamaha està fitxant a tècnics i buscarà fer un prototip competitiu per l’inici de temporada que faci pensar al pilot francès que van pel bon camí per tornar a assolir èxits.

Fabio Quartararo després de caure a València. WJ de GOOD SHOOT 1968

“La qüestió és que tenim molt poc temps per a fer-ho, sobretot perquè jo mateix em convenci que és un projecte guanyador. Si sento que no tinc un projecte guanyador i que haig de marxar, hauré de fer aquest pas”, avisa Quartararo sobre l’inici de temporada. El campió del món del 2021 assegura també que dona total prioritat a Yamaha, però que han de satisfer les seves necessitats. “Hem estat en el punt més alt i en el més baix. Gràcies a Yamaha estic a MotoGP. Com a pilot, m’encantaria poder tornar al màxim nivell, a lluitar per les victòries i pel títol amb ells“, confessa el francès. Quartararo va acomiadar en el mes de juny a Eric Mahé, qui havia sigut el seu representant durant els últims vuit anys, amb l’objectiu de gestionar ell mateix el seu futur i no cometre cap error condicionat en la decisió final. A mitjans del 2024 haurà de dictaminar què fa, però ja té un ull posat en Franco Morbidelli i com s’adapta a la Ducati.

Per l’altra banda, Yamaha ha fet incorporacions esperançadores de cara al futur. En primer lloc, han arrabassat a Ducati a Massimo Bartolini, un dels tècnics de confiança de Gigi Dall’Igna. Bartolini era l’enginyer de rendiment de vehicles a Ducati, i ara serà el director tècnic de la formació liderada per Lin Jarvis. Va presentar la carta renúncia a menys de dues setmanes pel final del mundial. També, Marco Nicotra, expert en aerodinàmica, va fer el camí de Borgo Panigale a Yamaha. Luca Marmorini, ex cap de motors de Ferrari i col·laborador en el desenvolupament d’Aprilia, ara és consultor del fabricant asiàtic. La branca europea de Yamaha està fent pressió al Japó amb la mirada posada en tornar a ser referents immediatament.

Yamaha té una oportunitat d’or amb les concessions d’evolucionar una moto que necessita canvis a marxes forçoses, i si no ho aconsegueix, hauran de lamentar la sortida d’un dels pilots més talentosos de la graella.

Text: Roger Amores / Fotos: Fabio Quartararo

Total
0
Shares
Anterior
El nou calendari del Circuit de Catalunya pel 2024

El nou calendari del Circuit de Catalunya pel 2024

L'organització també fa balanç després d'un any amb molt bones xifres

Posterior
Els pilots de l’M-Sport per la temporada 2024 del WRC

Els pilots de l’M-Sport per la temporada 2024 del WRC

Després de la sortida del seu pilot principal Ott Tänak direcció Hyundai,

També et pot interessar
Total
0
Share