1. Home
  2. Actualitat
  3. Qui decideix de quin color es pinta un cotxe?
Qui decideix de quin color es pinta un cotxe?

Qui decideix de quin color es pinta un cotxe?

0
0

Qui decideix la paleta de colors d’una gamma de vehicles? Com és el seu treball?. A Seat aquestes preguntes les respon Color & Trim, una divisió de la marca que es dedica exclusivament a crear les noves tonalitats cormàtiques que donaran color als cotxes del futur. Per a ells el sentit de la vista és bàsic perquè han d’aconseguir que els colors que creen sedueixin als futurs clients i siguin un motiu determinant de compra.

“Nosaltres comencem a treballar tres anys abans que surti el cotxe. El primer que fem és estudiar les tendències que poden marcar el futur i quan decidim sobre quina gamma cromàtica hem de treballar, comencem a fer proves i diferents formulacions “comenta Jordi Font, responsable del departament de Color & Trim.

Un procés llarg i meticulós

El procés és llarg i res queda a l’atzar. Aquest departament porta a terme més de 100 formulacions prèvies abans de decidir si un color és apte per entrar en una sèrie. Després de mesos de treball comencen les proves sobre el vehicle: “invertim més de 1.000 litres de pintura per veure com queda el color sobre el cotxe i després comencen els estudis per analitzar com es reflecteix sota la llum solar i també a l’ombra”. Set capes de pintura recobreixen cadascun dels vehicles perquè el color sigui homogeni i resisteixi totes les inclemències meteorològiques.

Sobre les tendències de futur, Font opina que “fins ara els colors havien estat més plans però les tendències apunten que els cotxes tinguin colors més sofisticats, amb més efectes cromàtics. Cap a aquí ens dirigim “, comenta.

L’equip de Color & Trim viu estretament vinculat al sentit de la vista: “Nosaltres treballem en el món dels sentits perquè vam dissenyar emocions. És cert que els colors ja existeixen, però nosaltres li donem caràcter, li donem personalitat “, sentencia Font sobre una professió que té com a objectiu la seducció a primera vista.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *