1. Home
  2. Actualitat
  3. Rally Costa Brava FIA: el mes de març i amb màxim coeficient europeu
Rally Costa Brava FIA: el mes de març i amb màxim coeficient europeu

Rally Costa Brava FIA: el mes de març i amb màxim coeficient europeu

0
0

Premiant la bona feina que realitza RallyClassics des del canvi d’orientació del Rally Costa Brava al món dels vehicles històrics,la FIA ha atorgat aquesta temporada el màxim coeficient (3) a aquesta prova valedora per al ‘FIA European Historic Sporting RallyChampionship’, comparant la importància de la prova gironina amb cites mítiques com Sanremo o Acròpolis. El 62 Rally CostaBrava de màxima puntuabilitat continental és, paral·lelament, puntuable per al ‘FIA Trophy for Historic Regularity Rallies’, per la qual cosa el Costa Brava es converteix en una de les poques proves europees que combina velocitat amb regularitat en carretera tancada per a cotxes clàssics.62_RCB_Poster

L’altre gran i important punt d’interès del 62 Rally Costa Brava són les dates en què es disputarà, ja que precisament aquesta
nova configuració del certamen europeu ha aconsellat el seu canvi en el calendari, traslladant-se del quart al primer trimestre de l’any, per la qual cosa aquesta temporada es disputarà els dies 14 i 15 de març de 2014, apropant-se en certa manera a les dates històriques que tenia el Costa Brava europeu d’antany. El 62 Rally Costa Brava també és valedor per als campionats, trofeus i copes d’Espanya per a Vehicles Històrics en les seves variants de Velocitat i de Regularitat. De la mateixa manera, també està previst un apartat pels que prefereixin participar en la modalitat Regularitat Sport (60 km/h) i Super Sport (70 km/h). Tot aquest conglomerat de possibilitats promet ser de nou un altre dels punts forts del ral·li, ja que permetrà una inscripció molt alta.

El 62 Rally Costa Brava constarà d’un itinerari compacte i fàcil d’entrenar, amb dues etapes, onze trams cronometrats –quatre d’ells diferents–, que suposaran 180,4 km del total del recorregut de 554 km. Els trams  a disputar són “Els Àngels” (15,12 km), al qual es faran dues passades la tarda-nit del 14 de març, i “Cladells” (14,54 km), “Espinelves-Collsaplana” (23 km) i “Osor”
(12,51 km), als quals s’hauran de fer tres passades durant el dissabte 15 de març. L’estructura del ral·li, amb base a Girona, es reparteix entre aquesta capital i Lloret de Mar, protagonista de la sortida. Després de passar les verificacions administrativesa l’Hotel Gran Ultonia de Girona (amb possibilitat de fer-ho els dies 11, 12 i 13 de març), el Pavelló Municipal de Girona-Fontajau acollirà el matí del 14, i per primera vegada, les verificacions tècniques (de 9.30 a 15.00 hores), un magnífic espai cobert molt proper a la Devesa, emplaçament on novament hi haurà el parc d’assistència, focus d’interès per al nombrós públic que s’apropa a gaudir d’una prova mítica com és el Rally Costa Brava europeu. Després de les verificacions,  els equips sortiran cap a Lloret de Mar, des d’on es viurà la sortida oficial de la prova (18h) a l’habitual podi instal·lat en el Passeig Marítim. Aquest acte marcarà l’inici oficial de la primera etapa, amb final el mateix dissabte 14 a partir de les 22.15h al Parc de la Copa, davant de la Devesa de Girona. En la segona etapa, íntegrament diürna, a més de la sortida (8.30h) i arribada (20h) a la Plaça de la Independència (on hi haurà el village), els cotxes passaran fins a tres vegades per la Devesa per als reagrupaments i parcs d’assistència, a les 12.04h, 15.53h i 19.30h.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *