Red Bull abandonaria Honda amb la sortida de Márquez

La marca de begudes energètiques trenca la vinculació un any abans del seu fi
Marc Márquez donant la mà amb un Red Bull a l’altra. MARC MÁRQUEZ

Segons ha informat Motorsport.com, Red Bull ha decidit acabar amb el patrocini a MotoGP de l’equip Repsol Honda després de l’anunci de la sortida de Marc Márquez direcció Ducati, al Gresini Racing Team. El fabricant japonès i la marca de begudes energètiques tenien un contracte firmat fins a finals del 2024, però hi havia una clàusula que permetia als austríacs trencar la vinculació amb anterioritat en cas que el Tro de Cervera no formés part de l’equip, ja que el patrocinen personalment. Les informacions apunten que s’ha fet efectiva aquesta clàusula. A més, aquest contracte definia que, malgrat que s’acabés la vinculació entre Honda i Red Bull, cap altra beguda energètica podia esponsoritzar-los fins al 2025, així que empreses com Monster Energy o Rockstar no podrien agafar el relleu de la seva competència. Ara s’espera que Red Bull passi a col·laborar amb l’equip Gresini.

Marc Márquez abans de la cursa de Sepang. MARC MÁRQUEZ

Les males notícies no venen soles, ja que fonts d’Honda han confirmat que altres dels patrocinadors de l’equip podrien aportar menys múscul econòmic; el grau d’exposició si no hi ha el ’93’ a sobre de la moto és inferior. Un dels exemples que sembla més factible és el d’Estrella Galicia, que també és un patrocinador personal dels germans Márquez. Repsol, que s’havia rumorejat amb la seva escapada per potes, seguirà la temporada que li resta amb l’equip, però podria ser l’últim any d’una relació que haurà durat trenta anys sense interrupcions.

No obstant això, els dirigents de la formació no estan gaire preocupats per la reducció d’ingressos a curt termini. L’estalvi del contracte de Marc Márquez, que percebia 20 milions d’euros anuals, servirà per contrarestar aquestes pèrdues i per ajudar en la inversió de la creació d’un prototip de moto guanyadora que torni a Honda al camí de l’èxit.

Text: Roger Amores / Fotos: Marc Márquez

Total
0
Shares
Anterior
La Zona de Baixes Emissions de Girona, amb més dubtes que certeses

La Zona de Baixes Emissions de Girona, amb més dubtes que certeses

Hi ha molts aspectes a debatre i s'espera que sigui efectiva el 2025

Posterior
Jan Rosa torna al Dakar Classic 2024

Jan Rosa torna al Dakar Classic 2024

El jove copilot repetirà l'experiència en el raid més dur del món

També et pot interessar
Total
0
Share