1. Home
  2. Actualitat
  3. Reforç dels controls d’alcoholèmia i drogues per Nadal
Reforç  dels controls d’alcoholèmia i drogues per Nadal

Reforç dels controls d’alcoholèmia i drogues per Nadal

0
0
Foto: (Pinky sl / Wikimedia Commons)
Foto: (Pinky sl / Wikimedia Commons)

La Guàrdia Urbana de Barcelona, en el marc de l’Operació Nadal, i en la línia de la prevenció d’accidents i la reducció del nombre de víctimes i l’augment de la seguretat viària, intensificarà els controls preventius d’alcoholèmia i drogues durant les festes nadalenques.

El cos de policia barceloní desplegarà punts de control d’alcoholèmia i drogotest a tots els districtes de la ciutat en diferents zones horàries, donant especial atenció a la franja del vespre i matinada per detectar els conductors que circulin amb els seus vehicles superant les taxes permeses d’alcohol en sang o sota els efectes d’altres substàncies estupefaents.

81.000 controls

La Guàrdia Urbana ha realitzat fins el mes de novembre un total de 81.008 controls preventius d’alcoholèmia, dels quals 7.330 van resultar positius, xifra que representa el 9% del total dels controls.
Pel que fa als drogotest, durant el mateix període el cos de policia barceloní ha efectuat 2.748 controls, 1.908 van resultar positives, gairebé el 69,4% del total.

Conduir sota els efectes de l’alcohol i altres substàncies va ser la primera causa indirecta dels accidents amb víctimes que es van produir a la ciutat l’any passat. 195 conductors implicats en accidents de trànsit van donar positiu en alguna d’aquestes substàncies, 189 en alcohol i 6 en drogues.

El 2015 es va produir un augment del 10,53% dels accidents en els quals hi ha associat un excés d’alcohol.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *