Home Actualitat Roses inicia la temporada d’estiu de la zona blava
Roses inicia la temporada d’estiu de la zona blava

Roses inicia la temporada d’estiu de la zona blava

0
0
Foto: Ajuntament de Roses
Foto: Ajuntament de Roses

Roses ha iniciat aquesta setmana el període d’estacionament tarifat amb zona blava a tres espais de la població als quals es vol donar rotació de places d’aparcament. Com en anys anteriors, les àrees blaves es mantenen en 3 espais de la vila: tram de l’avinguda de Rhode (zona 1), Jaume I, plaça Frederic Rahola i part de l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat (zona 2), i l’aparcament del mercat municipal (zona 3). El servei tarifat durarà fins al 30 de setembre i el seu preu  preu es manté en 1€/hora.

Roses compta al llarg de l’any amb una disponibilitat de prop de 5.000 places d’aparcament gratuït en la totalitat de carrers i altres espais municipals aptes per a l’estacionament.

Amb l’inici de la temporada turística, 300 d’aquestes places passen a ser tarifades, juntament amb les 200 places de l’aparcament del Port Esportiu Municipal, que és de pagament entre l’1 de juny i el 30 de setembre.

Evitar estacionaments de llarga durada

La implantació d’aquest servei té per objectiu evitar un ús inadequat d’estacionament per part d’aquells conductors que en ocasions mantenien aparcats els seus vehicles dies, i inclús setmanes, en zones de gran afluència que requereixen disponibilitat d’aparcament per afavorir l’activitat  comercial  i la restauració.

Les àrees blaves implantades són les corresponents a un tram de l’avinguda de Rhode (zona 1), Jaume I, plaça Frederic Rahola i part de l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat (zona 2), i l’aparcament del mercat municipal (zona 3). El servei tarifat s’iniciarà l’1 de maig i  es mantindrà fins al 30 de setembre. El preu es manté en 1€/hora.

Es manté també la gratuïtat d’estacionament durant els migdies de 13.30 a 16 h a la zona blava 2, mentre que els diumenges i festius és d’estacionament lliure durant tot el dia. Per la seva banda, la zona 3 és gratuïta als migdies de 13.30 a 16 h, en aquest cas de dilluns a diumenge. La zona 1 té l’horari tarifat habitual, és a dir, de dilluns a diumenge de 10 a 20 h. A més, s’ofereix als comerciants targes amb descompte perquè puguin gratificar els seus clients.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *