1. Home
  2. Actualitat
  3. Roses inicia la temporada d’estiu de la zona blava
Roses inicia la temporada d’estiu de la zona blava

Roses inicia la temporada d’estiu de la zona blava

0
0
Foto: Ajuntament de Roses
Foto: Ajuntament de Roses

Roses ha iniciat aquesta setmana el període d’estacionament tarifat amb zona blava a tres espais de la població als quals es vol donar rotació de places d’aparcament. Com en anys anteriors, les àrees blaves es mantenen en 3 espais de la vila: tram de l’avinguda de Rhode (zona 1), Jaume I, plaça Frederic Rahola i part de l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat (zona 2), i l’aparcament del mercat municipal (zona 3). El servei tarifat durarà fins al 30 de setembre i el seu preu  preu es manté en 1€/hora.

Roses compta al llarg de l’any amb una disponibilitat de prop de 5.000 places d’aparcament gratuït en la totalitat de carrers i altres espais municipals aptes per a l’estacionament.

Amb l’inici de la temporada turística, 300 d’aquestes places passen a ser tarifades, juntament amb les 200 places de l’aparcament del Port Esportiu Municipal, que és de pagament entre l’1 de juny i el 30 de setembre.

Evitar estacionaments de llarga durada

La implantació d’aquest servei té per objectiu evitar un ús inadequat d’estacionament per part d’aquells conductors que en ocasions mantenien aparcats els seus vehicles dies, i inclús setmanes, en zones de gran afluència que requereixen disponibilitat d’aparcament per afavorir l’activitat  comercial  i la restauració.

Les àrees blaves implantades són les corresponents a un tram de l’avinguda de Rhode (zona 1), Jaume I, plaça Frederic Rahola i part de l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat (zona 2), i l’aparcament del mercat municipal (zona 3). El servei tarifat s’iniciarà l’1 de maig i  es mantindrà fins al 30 de setembre. El preu es manté en 1€/hora.

Es manté també la gratuïtat d’estacionament durant els migdies de 13.30 a 16 h a la zona blava 2, mentre que els diumenges i festius és d’estacionament lliure durant tot el dia. Per la seva banda, la zona 3 és gratuïta als migdies de 13.30 a 16 h, en aquest cas de dilluns a diumenge. La zona 1 té l’horari tarifat habitual, és a dir, de dilluns a diumenge de 10 a 20 h. A més, s’ofereix als comerciants targes amb descompte perquè puguin gratificar els seus clients.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *