1. Home
  2. Actualitat
  3. San Sebastián prova un prototip d’autobús urbà autònom
San Sebastián prova un prototip d’autobús urbà autònom

San Sebastián prova un prototip d’autobús urbà autònom

0
0
L'autobús autònom de Sant Sebastián
L’autobús autònom de Sant Sebastián

L’autobús autònom ha arribat a l’Estat Espanyol. Es tracta d’un prototip que ja està funcionant amb èxit en ciutats d’Itàlia, Suïssa, França, Grècia i Finlàndia i que s’ha estat provant a San Sebastián. Són vehicles elèctrics intel·ligents de deu places cada un i circulen a una velocitat màxima de 50 km/h. L’autobús és una creació de l’empresa francesa Robosoft i medeix 5 metres de llarg per 1,5 metres d’ample. Pot transportar 10 persones.

Tal i com publica Motorpasión, encara que el vehicle sigui autònom, té sempre la presència d’un operador que pot actuar en casos d’emergència. Estant equipats amb GPS i un sistema de mapeig làser que permeten a un centre de control conèixer la ubicació del vehicle i determinar els seus moviments. Disposa d’un sistema de sensors per detectar obstacles al seu voltant.

L’autobús autònom provat a Grècia

El projecte va començar a funcionar a finals del 2014 a Grècia i un any després es va provar en situacions de conducció reals. Les conclusions que se n’han extret són molt positives segons publica Xataka. A Trikala un autobús autònom fa un recorregut circular de 2,4 quilòmetres. En sis mesos de prova no ha tingut ni un sol accident.

A San Sebastián la prova pilot s’ha fet en un circuit tancat però la intenció és poder connectar els centres del Parc Tecnològic de la ciutat, en una ruta de poc menys de 12 quilòmetres.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *