1. Home
  2. Actualitat
  3. Seat desenvolupa una app per trobar aparcament a Barcelona
Seat desenvolupa una app per trobar aparcament a Barcelona

Seat desenvolupa una app per trobar aparcament a Barcelona

0
0

Un 30% dels conductors europeus que circulen per ciutat estan buscant aparcament i triguen, de mitjana, 20 minuts en trobar-lo. Davant d’aquesta situació Seat ha desenvolupat una aplicació que indica al conductor on hi ha places d’aparcament disponibles i més properes al carrer per on circula. Aquesta app s’ha provat, de moment, al barri de Les Corts de Barcelona.

L'app Parkfinder de Seat (Foto: Seat)
L’app Parkfinder de Seat (Foto: Seat)

De mitjana, el 30% dels conductors europeus que circulen per ciutat ho fa buscant aparcament. Aquest repte serà encara més gran en el futur, perquè segons dades de l’ONU, el 2050 el 66% de la població mundial viurà en poblacions urbanes, fet que comportarà “més vehicles circulant per la ciutat, més congestió i més dificultats per aparcar”, assegura Jordi Ortuño, coordinador de projectes de Smart Cities de l’Ajuntament de Barcelona.

Per tractar de contribuir a afrontar aquest repte, Seat ha desenvolupat l’aplicació Parkfinder que dirigeix ​​al conductor cap a les places lliures que hi ha disponibles al carrer, gràcies a les dades obtingudes a través de la plataforma iCity de la ciutat de Barcelona. Per trobar-les, n’hi ha prou que el conductor indiqui el lloc al qual es dirigeix, o bé, un cop arribat a la zona de destinació, preguntar a l’aplicació on pot aparcar.

Distribuir la mobilitat urbana

Les noves tecnologies no se centraran únicament en resoldre les dificultats d’estacionament. Hi ha altres grans reptes en matèria de mobilitat urbana per davant. Un d’ells, evitar els embussos, “distribuint els cotxes per les diferents carrers abans que es formin”, explica Jordi Caus. “En un futur pròxim ha de ser possible aconseguir una mobilitat urbana molt més eficient. I en això estem treballant: en aconseguir una conducció més tranquil·la, més segura, i també més econòmica “, conclou.

Entrades relacionades

Una iniciativa anima als joves europeus a pensar sobre la mobilitat sostenible (26-10-2015)

Les congestions fan perdre 5.500 milions d’euros i 420 milions d’hores als conductors espanyols (18-10-2015)

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *