1. Home
  2. Actualitat
  3. Seat i Elisava dissenyen el cotxe compartit del futur
Seat i Elisava dissenyen el cotxe compartit del futur

Seat i Elisava dissenyen el cotxe compartit del futur

0
0
Foto: Seat
Foto: Seat

Seat i l’Escola de Disseny i Enginyeria Elisava de Barcelona han organitzat un concurs per dissenyar el cotxe compartit del futur titulat ‘Car Sharing 2025’. L’objectiu del concurs és desenvolupar projectes que ofereixin solucions de mobilitat i disseny que podrien formar part dels serveis de cotxe compartit del futur.

El concurs s’ha desenvolupat al voltant de tres pilars principals. Primer, la creació d’un model de negoci basat en el ‘car sharing’ per al model Seat Mii. Segon, la definició de l’experiència d’usuari (UX) al cotxe des de l’inici fins a la finalització del servei. Finalment, la reinterpretació dels valors de la marca través de l’ús de nous llenguatges que expressen les sensacions dels interiors d’un cotxe Seat

Primer premi: Work & Relax

Marina Fuentes, Lucas García i Mario Sabaté són els tres estudiants que han donat vida al projecte Work & Relax, guanyador del premi al millor projecte global del concurs. L’equip ha proposat un servei de ‘car sharing’ pensat per aprofitar al màxim el temps durant els desplaçaments, en què els usuaris poden utilitzar el trajecte per treballar i relaxar-se.

Es tracta d’una proposta de disseny interior adreçat a famílies que necessiten noves formes de mobilitat en el seu dia a dia. Sota l’eslògan ‘Trust in Mii’, el projecte pretén que els usuaris que siguin pares puguin compartir trajectes reforçant el sentit de comunitat, la confiança i la seguretat a la Barcelona del futur. Els autors de la iniciativa són: Margalida Torrens, Carolina Vilchez i Laia Yu.

Setembre Mii Free, millor projecte d’innovació

Maria Rey, Xavi Maixenchs i Olga Sanchís van proposar un vehicle de ‘car sharing’ pensat per a tots aquells joves que comencen a tenir els seus primers ingressos i volen treure partit del cap de setmana per gaudir al màxim del seu temps lliure.

La iniciativa permet al propietari rendibilitzar el seu cotxe al màxim oferint-lo a altres usuaris. El cotxe compta amb un disseny interior molt versàtil gràcies a una superfície dinàmica que funciona mitjançant intel·ligència artificial, integrant artefactes com pistons de goma, seients abatibles o una pantalla de visualització.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *