Seat inicia la construcció d’un laboratori de bateries pioner i únic a l’Estat espanyol

SEAT segueix donant passos endavant en la seva aposta per l’electrificació. Sota aquest propòsit, la companyia ha iniciat les obres del futur Test Center Energy (TCE), el nou laboratori de bateries d’automòbil que estarà ubicat a la planta de SEAT a Martorell. Al nou centre, que ha suposat una inversió de més de 7 milions d’euros, es desenvoluparan i provaran diversos sistemes d’energia destinats a vehicles elèctrics i híbrids. Amb una capacitat d’assaig que pot arribar als 1,3 MW de forma simultània, aquest espai es convertirà en un laboratori de bateries elèctriques únic i pioner en el nostre país. La construcció del TCE està inclosa en el pla d’inversions de 5.000 milions d’euros anunciat per la companyia.

El futur edifici, la construcció del qual finalitzarà l’abril de 2021, tindrà una superfície de prop de 1.500 metres quadrats i inclourà diferents espais d’assaig per a la validació de mòduls de cel·les amb tecnologia de liti, bateries de mitjana i alta tensió, així com diferents carregadors utilitzats en tota la gamma de vehicles electrificats. També està previst que disposi de diverses càmeres climàtiques que permetran realitzar proves amb les bateries i mòduls sota condicions tèrmiques extremes, simulant així els diferents entorns en què es poden trobar un automòbil durant el seu cicle de vida. Addicionalment s’incorporarà un laboratori d’electrònica d’alta tecnologia amb l’objectiu de dissenyar, fabricar prototips i construir interfícies per als sistemes d’assajos.

Així mateix, es crearà un taller dissenyat i equipat específicament per a realitzar proves en vehicles electrificats, amb capacitat per treballar simultàniament fins a sis cotxes. En aquest espai es realitzaran diversos assajos relacionats amb les prestacions de sistema d’energia, la seguretat funcional i la integració de funcions. Per a això, s’incorporaran a la instrumentació sistemes de visió artificial.

Deu anys investigant amb bateries

El nou TCE se sumarà al laboratori combinat de bateries de baixa, mitja i alta tensió que va construir la companyia el 2010. Durant aquesta dècada, SEAT ha portat a terme projectes d’investigació nacionals i internacionals i ha realitzat més de 2.000 casos d’assajos. Aquest espai compta amb dues càmeres climàtiques i una potència d’assaig de 200kW.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Visió de 360º en els nous Peugeot 3008 i 5008

Visió de 360º en els nous Peugeot 3008 i 5008

Perquè estacionar deixi de ser una demostració d’habilitat i sang freda,

Posterior
New Horizons Studio, una nova unitat de Hyundai

New Horizons Studio, una nova unitat de Hyundai

Hyundai Motor Group ha anunciat el llançament de “New Horizons

També et pot interessar
Total
0
Share