1. Home
  2. Actualitat
  3. Seat redueix l’impacte mediambiental de les seves fàbriques
Seat redueix l’impacte mediambiental de les seves fàbriques

Seat redueix l’impacte mediambiental de les seves fàbriques

0
0
Les fàbriques de Seat milloren la seva petja mediambiental (Foto: Seat)
Les fàbriques de Seat milloren la seva petja mediambiental (Foto: Seat)

Seat ha anunciat que ha aconseguit reduir el consum d’energia en un 23,2% i el d’aigua en un 24,5% en els seus processos de producció durant els últims cinc anys. Tots dos indicadors formen part de l’estratègia ‘Ecomotive Factory’, llançada en l’any 2011 amb l’objectiu d’optimitzar recursos i convertir les tres plantes de la companyia (Martorell, Barcelona i Seat Components) en més eficients i sostenibles.

L’eficiència i sostenibilitat dels processos ha estat un dels aspectes que li ha valgut a la companyia una menció especial a la qualitat en el premi Factory of the Year (Fabrik des Jahres), un dels certàmens industrials més prestigiosos i referent a nivell internacional. Premia les factories de qualsevol sector que destaquen per la seva productivitat, qualitat, innovació, digitalització, i sostenibilitat econòmica, entre d’altres aspectes, tenint en compte el seu compliment durant els tres últims anys i les seves perspectives per als tres anys següents. La fàbrica de Martorell ha rebut una de les cinc mencions especials que acompanyen al premi principal.

Estratègia PQT

Les facetes que s’analitzen per obtenir el reconeixement tenen a veure amb aspectes productius i també de logística, qualitat de les condicions de treball, gestió de proveïdors, i medi ambient, entre d’altres. El jurat del premi ha valorat molt especialment l’estratègia PQT (Producció, Qualitat i Equip), una iniciativa llançada el 2012 per millorar la productivitat i la qualitat en els processos de producció i donar resposta als reptes del futur del sector de l’automoció.

En el marc de l’estratègia PQT, Seat ha posat en marxa mesures per reduir l’ús de recursos energètics, augmentar els nivells de qualitat i millorar la productivitat. De fet, ha multiplicat en els últims cinc anys els seus projectes en matèria de sostenibilitat, realitzats per les diferents àrees d’activitat, incloses Producció, R + D, Logística i Vendes, entre d’altres.

A més de la disminució d’aigua i energia en un 24,5% i un 23,2%, respectivament, la xifra de compostos orgànics volàtils ha baixat en un 17,2%, mentre els residus s’han vist reduïts en un 41,6 % i les emissions de CO2 de les fàbriques són un 65,2% inferiors.

Millora de la productivitat

Els esforços realitzats per la companyia per augmentar l’eficiència i sostenibilitat dels processos productius, segons expliquen, s’han vist reflectits també en la millora dels índexs de productivitat. Indicadors com el cost de fabricació per vehicle -que entre 2012-2015 s’ha reduït en un 10,6% – o el nombre de vehicles produïts per treballador -que en els últims cinc anys ha millorat un 17,2% – són una prova d’això.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *