1. Home
  2. Actualitat
  3. Seat vol reduir la petjada ecològica un 50% abans del 2025
Seat vol reduir la petjada ecològica un 50% abans del 2025

Seat vol reduir la petjada ecològica un 50% abans del 2025

0
0
Panells solars a la fàbrica de Seat a Martorell
Panells solars a la fàbrica de Seat a Martorell

Seat s’ha proposat reduir a la meitat la seva petjada ecològica fins a 2025, en comparació amb 2010. De fet, fins a finals de 2016, la companyia va aconseguir millorar els seus cinc principals indicadors mediambientals en un 33,6%. Amb aquesta xifra, la companyia va aconseguir, dos anys abans del previst, culminar el repte de millorar el seu impacte mediambiental en un 25% fins 2018.

La millora d’aquests indicadors s’emmarca en el Pla Ecomotiv Factory l’estratègia mediambiental de la marca en l’àmbit de la producció de vehicles. El pla preveu un seguit de mesures i projectes per maximitzar recursos i minimitzar les emissions en tots els processos productius de la companyia.

Menys residus, menys consum d’energia

Gràcies a la implantació del Pla, engegat el 2011, la companyia dirigida per Luca de Meo ha aconseguit disminuir les emissions de CO2 en un 66,2%, amb mesures com la recuperació de calor dels processos, eficiència en el control d’ la climatització i l’aïllament tèrmic, subministrament de calor extern amb biomassa o la compra d’energia verda, entre d’altres.

A més, la companyia ha generat menys residus i compostos orgànics volàtils, concretament un 41,4% i un 16,2% menys, respectivament, gràcies a la separació selectiva d’envasos o la substitució d’alguns dels dissolvents i ceres utilitzades en el procés productiu. El consum d’energia s’ha reduït un 21,7%, i el d’aigua, un 22,5%, amb mesures com la reducció de la temperatura en alguns processos de fabricació o la instal·lació d’un nou filtre en la prova de pluges per verificar l’estanquitat dels cotxes.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *