Sergio García obté una primera victòria brillant a Moto2 i és líder del mundial

Roberts regala una segona plaça al seu públic i Aldeguer finalitza tercer
Sergio García i el seu equip al parc fermé. SERGIO GARCÍA

Fermín Aldeguer ha sortit molt bé, situant-se primer, però l’embut típic del primer revolt i un ensurt en la frenada l’han fet perdre moltes posicions. Arón Canet ha patit la mateixa sort. El gran beneficiat és Sergio García Dols, que se situa primer i líder provisional del mundial. Les dues primeres voltes ens han deixat mil passades i sobrepassades, amb un caos més típic de Moto3. Sergio García és primer, Joe Roberts segon i Dennis Foggia tercer. Alonso López quart i el seu company d’equip, Aldeguer, cinquè. El murcià ja és el pilot amb més ritme en la quarta volta. Canet ha remuntat fins a ser sisè.

https://twitter.com/MotoGP/status/1779560592149242199

En la setena volta i a deu pel final, Sergio García té vuit dècimes de marge, però no té la cursa guanyada ni molt menys. Alonso López i Aldeguer s’han involucrat en una lluita inútil per la quarta posició, donant espai als pilots del podi. Han tingut aquesta disputa entre companys d’equip entre la setena i la vuitena volta, i s’han allunyat a un segon del podi. Molt mala gestió de la situació, ja que, amb més cap, podrien haver fet entrar les dues motos de l’equip al parc tancat.

A vuit voltes pel final, Aldeguer ja ha recuperat terreny, i ha contactat amb el grup del podi. Alonso López s’ha despenjat, i sembla que la disputa de les voltes anteriors podia ser perquè Aldeguer es veia frenat pel seu company. A set voltes pel final, Aldeguer ja és a sobre de Dennis Foggia. Abans de la paella llarguíssima de dretes en l’últim sector, Aldeguer ha superat a Foggia, però ha sortit malament del revolt i ha tornat a perdre la plaça. Una volta més tard, en el revolt 11, Aldeguer ha fet el moviment definitiu i ja és per davant de Foggia; el següent és Joe Roberts. Sergio García té pràcticament 3 segons de marge.

https://twitter.com/MotoGP/status/1779566241264369756

A cinc voltes pel final, quan tenia 2,9 segons d’avantatge, Sergio García ha tingut un ensurt i ha baixat fins als 1,4 segons respecte a Roberts. A tres voltes pel final, en la recta més llarga del circuit, Roberts s’ha passat de frenada i ha anat fora de la pista. Ha pogut mantenir la plaça de podi, però ha sigut superat per Aldeguer i ha perdut les opcions de victòria. Sergio García ja torna a tenir dos segons de marge.

https://twitter.com/MotoGP/status/1779567451451134259

En els últims revolts de l’antepenúltima volta, Roberts ha atrapat a Aldeguer i l’ha superat. Sembla que el murcià no deu tenir els pneumàtics en el seu millor estat. Foggia s’ha despenjat i, si no comet cap error, té el podi a tocar. Sergio García ha tornat a patir un ensurt en el revolt 11 i té a Roberts a 1,3 segons.

https://twitter.com/MotoGP/status/1779567984865931650

Última volta, si cap pilot del podi comet un error, no hi haurà canvis de posicions. Sergio García és molt probable que tingui problemes amb el desgast, perquè Roberts s’ha apropat a nou dècimes en les enllaçades. No obstant això, ha mantingut la calma i ha travessat la línia de meta primer, assolint la primera victòria a Moto2 de la seva carrera i col·locant-se líder del mundial. Roberts podrà celebrar la segona plaça en el Gran Premi de casa seu i Fermín Aldeguer ha sabut conformar-se amb un podi que necessitava en una temporada on està cridat a fer grans assoliments. Foggia ha caigut fins a la sisena demarcació, amb Alonso López quart i Marcos Ramírez cinquè. El gironí Albert Arenas ha finalitzat dotzè.

Text: Roger Amores / Foto: Sergio García Dols

Total
0
Shares
Anterior
David Alonso, l’estrella solitària d’Austin a Moto3

David Alonso, l’estrella solitària d’Austin a Moto3

Holgado i Piqueras, en aquest ordre, tanquen el podi en un final d'infart

Posterior
Viñales fa història sent el primer pilot a guanyar amb tres marques diferents

Viñales fa història sent el primer pilot a guanyar amb tres marques diferents

Acosta continua meravellant i finalitza segon, amb Bastianini tercer

També et pot interessar
Total
0
Share