1. Home
  2. Actualitat
  3. Shell fa el salt a la fabricació de vehicles amb un prototip ‘estalviador d’energia’
Shell fa el salt a la fabricació de vehicles amb un prototip ‘estalviador d’energia’

Shell fa el salt a la fabricació de vehicles amb un prototip ‘estalviador d’energia’

0
0
El vehicle de Shell
El vehicle de Shell

L’empresa d’hidrocarburs Shell fa el salt a la fabricació de vehicles amb el desenvolupament d’un prototip de cotxe de tres places que té un motor de gasolina de tres cilindres i que consumeix 2,64 litres / 100 km.

Segons els càlculs de la companyia al llarg de la vida útil de l’automòbil el conductor pot arribar a estalviar un 34% del consum d’energia primària.

L’empresa Anglo-Holandesa explica aquesta fita mitjançant l’ús de tecnologia punta i un procés de ‘co-enginyeria’ pel qual la carrosseria del vehicle, el disseny del motor i el lubricant que usa han estat creats junts. Segons explica l’Agència EFE en el seu disseny han treballat Shell, Geo Technology i Gordon Murray Design i si s’arriba a produir en sèrie utilitzaria al voltant de la meitat de l’energia que es fa servir per construir un cotxe familiar petit o un SUV.

Reducció d’un 5% de la despesa de combustible en comparació a altres marques

Segons els responsables del projecte el lubricant que s’ha dissenyat per a aquest prototip permet una reducció del 5% de la despesa en combustible en comparació amb les marques que hi ha al mercat. Aquest carburant va ser sotmès, tal com explica Shell, a un examen extern i el resultat va ser que les emissions de CO2 són un 28% interiors respecte un cotxe de gasolina normal i un 32% respecte un híbrid amb motor de tres cilindres.

Segons els seus dissenyadors el Shell Concept Car representa un “replantejament radical” en la manera en què els cotxes estan dissenyats, desenvolupats i produïts. Està construït amb materials que requereixen un consum baix d’energia i utilitza la impressió 3D. És lleuger però resistent als impactes i pesa 550 kg. Per a la seva construcció s’ha utilitzat la plataforma iStreamâ de Gordon Murray Design.

Per reduir encara més el consum de combustible el prototip compta amb l’aplicació Shell Drive que permet al conductor conèixer a temps real a través del mòbil la mitjana de consum i rebre informació sobre com el seu comportament al volant pot incidir en la reducció del consum.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *