“Si volem estar per davant de Red Bull, no ens podem limitar a copiar-los”

Matt Harman creu que Alpine ha de seguir el seu propi camí
Max Verstappen al circuit de Las Vegas. // Rudy Carezzevoli / Red Bull Content Pool

Red Bull està protagonitzant una hegemonia irrebatible a la F1. L’RB19, el prototip que han utilitzat durant la temporada 2023, ha tingut un domini aclaparador, amb 21 victòries de les 22 possibles. I ja fa tres temporades que Max Verstappen guanya el mundial, en les últimes dues sense rival. El cotxe és a anys llum de la resta. Semblaria que el camí a seguir hauria de ser el de replicar les innovacions i millores que faci la formació austríaca, però això podria resultar contraproduent.

Max Verstappen al circuit de Las Vegas. // Mark Thompson / Red Bull Content Pool

Matt Harman, director tècnic d’Alpine F1, creu que han de saber interpretar què fan bé la resta d’escuderies i què fan bé ells, i amb les conclusions seguir el seu propi camí. “Creiem que entenem el que estan fent la resta d’equips. No pots espetegar els dits i canviar-ho tot de la nit al dia. Entenem la nostra direcció, però també la d’altres cotxes de la graella. N’hi ha que són molt bons i que tenen desenvolupaments molt interessants. Es tracta d’intentar entendre el que estàs fent i el que estan fent ells. Al final, si ens limitem a seguir a uns altres, mai estarem davant d’ells. Crec que és un veritable mantra per a nosaltres, hem d’inspirar-nos en ells, però hem de seguir el nostre propi camí també“, desvela el dirigent d’Alpine.

A més, el desenvolupament dels cotxes per aquesta temporada compte amb la dificultat que han de ser prou bons per a tenir vigència durant dos anys. El canvi de reglament a partir del 2026 provocarà que tots els recursos del 2025 vagin destinats a fer el nou prototip, així que la base del cotxe del 2024 haurà de perdurar la pròxima campanya. “Si ens presentem amb un cotxe que visualitzem ara, quan arribem a 2025 estarà desfasat. És molt important inspirar-se en el que veiem que funciona, però hem d’apuntar més enllà, buscant aquest horitzó de dos anys”, il·lustra Harman sobre la dificultat de les evolucions d’aquest hivern.

Veurem quines són les passes que donen Alpine i la resta d’equips per frenar la supremacia de Red Bull, i esperem que siguin encertades pel bé d’aquest esport, ja que més igualtat en la graella oferiria un millor espectacle.

Text: Roger Amores / Fotos: Red Bull Content Pool

Total
0
Shares
Anterior
La Copa Gironina de Regularitat presenta el calendari per la temporada 2024

La Copa Gironina de Regularitat presenta el calendari per la temporada 2024

La primera cita serà el 27 de gener al Pla de l'Estany

Posterior
Totes les dates clau del Dakar 2024

Totes les dates clau del Dakar 2024

Totes les etapes de la competició, quilòmetre a quilòmetre

També et pot interessar
Total
0
Share