1. Home
  2. Actualitat
  3. Sis preguntes bàsiques per conèixer les noves etiquetes del combustible
Sis preguntes bàsiques per conèixer les noves etiquetes del combustible

Sis preguntes bàsiques per conèixer les noves etiquetes del combustible

0
0
Nova nomenclatura per la benzina
Nova nomenclatura per la benzina

Des d’aquest octubre ha entrat en vigor un nou conjunt, únic i harmonitzat d’etiquetes de combustible en els 28 Estats membres de la Unió Europea, els països de l’EEE (Islàndia, Liechtenstein i Noruega) i també a Macedònia, Sèrbia, Suïssa i Turquia, amb l’objectiu d’ajudar els consumidors a seleccionar el combustible més apropiat per al seu vehicle.

Com podrem identificar el combustible que necessitem repostar?

L’etiqueta utilitzada per a la gasolina és un cercle (on la “E” designa els biocomponents específics presents en la gasolina); mentre que la utilitzada per al gasoil és un quadrat (on la “B” designa els components específics de biodièsel presents en el gasoil, mentre que “XTL” vol dir dièsel sintètic, és a dir, que no deriva del cru de petroli). Pel que fa als vehicles gasosos, l’etiqueta representa un rombe.

Com funcionen les noves etiquetes?

L’etiqueta és una eina visual per ajudar els consumidors a verificar que han seleccionat correctament el combustible apropiat per al seu vehicle.

Per què són importants per als consumidors?

Les noves etiquetes homogeneïtzen la nomenclatura de carburants a tota la UE i per tant milloren la informació que rep el consumidor dels vehicles, tant del que tenen en propietat com de qualsevol altre que condueixin dins de la UE, sense necessitat d’entendre l’idioma .

On veurem aquestes etiquetes?

Les etiquetes han d’estar col·locades en els nous vehicles matriculats des del 12 d’octubre del 2018, a la tapa del dipòsit i en les especificacions del manual del vehicle. A més, des de la mateixa data les podrem veure en els sortidors de benzina, gasoil, hidrogen (H2), gas natural comprimit, gas natural liquat i gas liquat de petroli de les estacions de servei d’accés públic de tots els països de la Unió Europea , de manera clara i visible per als consumidors.

¿I els vehicles matriculats abans del 12 d’octubre de 2018?

Els fabricants de vehicles no recomanen col·locar les etiquetes en vehicles previs a aquesta data. Els conductors d’aquests vehicles podran seguir omplint amb total seguretat i en cas de necessitar assessorament, es recomana consultar al seu centre de servei.

¿Substitueixen les nomenclatures comercials presents a les gasolineres?

No, aquestes etiquetes no substitueixen les denominacions comercials. Compleixen la funció de ser complementàries a les ja existents amb l’únic propòsit que els consumidors comptin amb la major informació possible.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *