1. Home
  2. Actualitat
  3. Skoda celebra el 110 aniversari del seu primer automòbil
Skoda celebra el 110 aniversari del seu primer automòbil

Skoda celebra el 110 aniversari del seu primer automòbil

0
0

Skoda celebra enguany els 120 anys d’història de l’empresa i els 110 qeu va iniciar la producció a Mlada Bolesav (República Txeca). El 1905, els fundadors de la companyia Václav Laurin i Václav Klement, van presentar el seu primer automòbil: el llegendari Voiturette A.

Recreació del primer vehicle Skoda
Recreació del primer vehicle Skoda

“Estem orgullosos dels 110 anys de producció de vehicles a Mlada Boleslav,” explica Bohdan Wojnar, Membre del Comitè de Direcció de Skoda. “Bohèmia és un dels bressols de l’automòbil. Amb experiència, coratge i energia, Laurin i Klement van establir les bases de la futura història d’èxits de Skoda. Els vehicles fabricats per Skoda a la República Txeca gaudeixen d’una excel·lent reputació en tot el món “.

Bicis, motos i el salt a l’automòbil

El 1905, una dècada després d’establir la fàbrica de bicicletes L & K-sis i anys després de la fabricació de la primera motocicleta L & K, la companyia va donar el salt a la producció d’automòbils amb el petit vehicle de 7 CV.  Poc després de la publicació de les primeres fotos i dels tests de conducció inicials, els vehicles van sortir a la venda.

La producció del Voiturette A seguia el llavors modern principi de fabricació amb motor refrigerat per aigua de 7 CV (5.2 kW) i dos cilindres amb una capacitat de 1.005 cm3. La màxima velocitat era d’uns 40 km / h. La transmissió tenia tres marxes, a més de la marxa enrere, i el vehicle pesava aproximadament mitja tona. L & K va produir un mínim de 44 unitats del model Voiturette A.

Un vell somni de Václav Laurin i Václav Klement es va fer realitat amb el seu primer automòbil de fabricació pròpia. Pocs anys abans, els dos emprenedors havien apostat per la producció privada d’automòbils.

El 1905: El punt d’inflexió

El 1905, va arribar el punt d’inflexió: el primer automòbil de L & K es va presentar al públic. La companyia ja havia causat sensació amb un motor en V de dos cilindres al Saló de l’Automòbil de Praga a l’abril del mateix any, i en aquesta ocasió va quedar clar que el primer automòbil de Mlada Boleslav no trigaria molt a fabricar-se.

Les primeres fotos del nou invent es van publicar en l’edició del 29 d’octubre del diari Allgemeinen Automobil-Zeitung. Aquesta també va ser la primera aparició del nom Voiturette. La mateixa foto, complementada amb detalls addicionals, també es va publicar a la revista setmanal txeca Sport a hry a finals del 1905.

Entrades relacionades

DS celebra el 60è aniversari del Tiburon (12-10-2015)

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *