1. Home
  2. Actualitat
  3. Torí bateja un carrer amb el nom de Carlo Abarth
Torí bateja un carrer amb el nom de Carlo Abarth

Torí bateja un carrer amb el nom de Carlo Abarth

0
0
Carlo Abarth ja té un carrer amb el seu nom a Torí
Carlo Abarth ja té un carrer amb el seu nom a Torí

Torí ha inaugurat la via Carlo Abarth en honor al fundador de la marca que compleix 70 anys. El vial està en el tram de carretera entre Corso Orbassano i Via Plava de la capital piamonesa.

Carlo Abarth (1908-1979) va néixer a Àustria, però va triar viure a Itàlia. Va començar la seva carrera a Cisitalia, després va obrir la primera oficina de la seva companyia Abarth & C amb el pilot Guido Scagliarini a la Via Trecate. La companyia també va forjar una associació indestructible amb Fiat, la històrica marca d’automòbils de Torí fundada fa 120 anys. De fet, el primer vehicle de l’Escorpí va ser el 204 A, un successor del Fiat 1100, que va passar a la història del món de l’automòbil quan, el 10 d’abril de 1950, Tazio Nuvolari el va pilotar amb gran mestratge alçant-se amb la victòria a la seva última cursa, la Palerm-Muntanya Pellegrino.

A la dècada de 1960, la marca de l’Escorpí va arribar al seu punt àlgid. Per satisfer la creixent demanda, Abarth va decidir traslladar la seva producció a una nova fàbrica ubicada a Corso Marche, novament a Torí. I ara, precisament 40 anys després de la mort de Carlo Abarth, la capital de Piemont li ha donat el seu nom a un carrer en honor a l’enginy i a la primera persona a reconèixer el potencial que hi ha en la transformació i realització d’actualitzacions tècniques en cotxes de sèrie.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *