1. Home
  2. Actualitat
  3. Tossa crea zones vermelles d’aparcament per ajudar el comerç local
Tossa crea zones vermelles d’aparcament per ajudar el comerç local

Tossa crea zones vermelles d’aparcament per ajudar el comerç local

0
0
Foto: Ajuntament de Tossa
Foto: Ajuntament de Tossa

Els conductors i conductores que vagin a Tossa de Mar es trobaran amb una nova zona d’aparcaments: la zona vermella.

En aquests espais hi haurà una limitació horària d’una hora per anar a fer compres als comerços de la vila i fer gestions del dia a dia. D’aquesta manera, s’estimula la rotació de vehicles i s’evita l’estacionament de vehicles a la zona durant dies o setmanes. Aquestes zones estan delimitades per pintura de color vermell i disposen d’un rètol explicatiu en català, castellà i anglès.

Primera fase a dos carrers

En una primera fase, els carrers Bernats i Maria Auxiliadora seran els que es convertiran en estacionament de zona vermella, amb una ocupació de fins a 12 vehicles.

L’horari d’aquesta zona serà de dilluns a diumenge de 09:00h a 21:00h. Amb aquest horari es calcula que fins a 132 vehicles al dia podrien estacionar durant una hora.

Funcionament senzill

El funcionament de la zona vermella serà molt senzill. Des de la Policia Local es farà entrega gratuïtament d’uns discs horaris que s’hauran de posar al vehicle estacionat amb l’horari d’arribada. A partir d’aquella hora es comptarà 60 minuts que serà el temps autoritzat per aparcar-hi. Cal remarcar que és important el correcte ús de la zona vermella ja que no fer-ho pot comportar una sanció econòmica.

Segons la regidora de Promoció Econòmica, Mª Àngels Pujals, “l’objectiu és facilitar la compra diària, les gestions a Correus, al banc o recollir una comanda a la zona comercial. No és una alternativa a la zona blava, sinó un complement en els llocs on ja n’hi ha i una manera de tenir espai per aquest tipus de consum en les zones comercials”. Pujals afegeix que “pensem que la rotació de vehicles serà efectiva i afavorirà el consum del comerç local obert durant tot l’any”.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *