1. Home
  2. Actualitat
  3. Toyota accelera l’ús d’hidrogen en les seves factories
Toyota accelera l’ús d’hidrogen en les seves factories

Toyota accelera l’ús d’hidrogen en les seves factories

0
0
Foto: Toyota
Foto: Toyota

Toyota ha desplegat 20 carretons elevadors de pila de combustible més a la seva planta de Motomachi, situada a la Toyota City, al Japó. Fabricades per Toyota Industries Corporation, s’uneixen a les dues que ja prestaven servei a la fàbrica de Motomachi des de gener de 2017, de manera que ja operen 22 carreteretes que funcionen amb hidrogen. A més, per poder repostar hidrogen en aquestes carretes, Toyota ha construït una hidrogenera.

Com a part del seu esforç per complir el Desafiament Zero Emissions de CO2 en les seves plantes de producció, que s’emmarca en el Desafiament Mediambiental Toyota 2050, l’empresa japonesa ha estat desenvolupant i implantant tecnologies de producció amb baixes emissions i duent a terme activitats periòdiques millora contínua. A més d’aquestes iniciatives, també està aprofitant les energies renovables i l’hidrogen en les seves plantes, i aquest desplegament de carretons elevadors de pila de combustible forma part d’aquesta estratègia.

Compra de més carretons

Per assolir el Desafiament Zero Emissions de CO2 a les seves fàbriques, la marca té previst seguir substituint els carretons elevadors convencionals per unes altres que funcionen amb hidrogen, aconseguint un total d’entre 170 i 180 unitats a la planta de Motomachi cap a 2020. A més, el desplegament i ús d’aquest tipus de carretons es promourà també en altres plantes de producció.

En aquesta ocasió, les 20 carretons de pila de combustible s’han introduït aprofitant una iniciativa conjunta encapçalada pel Ministeri de Medi Ambient i el Ministeri d’Economia, Comerç i Indústria del Japó, per tal de promoure l’ús de vehicles industrials de pila de combustible de cara a la consecució d’una societat basada en aquest combustible.

Excel·lent rendiment

Els carretons elevadors de pila de combustible utilitzen hidrogen per generar electricitat, i presenten un excel·lent rendiment mediambiental, ja que no emeten CO2 ni substàncies de possible risc durant el seu funcionament. També resulten molt pràctics perquè poden repostar-se en uns tres minuts. A més, i gràcies a la seva capacitat de subministrar electricitat, aquest tipus de carretons que funcionen amb hidrogen poden fer de font d’alimentació en cas d’emergència.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *