1. Home
  2. Actualitat
  3. Toyota elimina les fundes de plàstic dels seus tallers oficials
Toyota elimina les fundes de plàstic dels seus tallers oficials

Toyota elimina les fundes de plàstic dels seus tallers oficials

0
0

Toyota ha decidit eliminar les fundes de plàstic utilitzades en els tallers de la companyia i substituir-les per unes fundes de tela reutilitzables. Aquesta mesura eliminarà la producció de més de 50.000kg de residus plàstics i evitarà l’emissió de més de 380tn de CO2 a l’atmosfera a tota la xarxa de concessionaris Toyota i Lexus cada any.

L’objectiu és que al maig de 2019 totes les fundes que s’utilitzin a la xarxa siguin de tela. Ja a finals d’aquest mateix any el 50% dels protectors que s’utilitzaran seran d’aquest nou material.

Prova pilot amb resultats positius

Toyota va realitzar una prova pilot en dos centres, un Toyota i un altre de Lexus. Aquesta prova pilot ha tingut uns resultats molt positius i s’ha pogut comprovar que, en un concessionari normal, es pot eliminar al voltant de 8.000 fundes de plàstic a l’any, evitant l’emissió de més de 1.000kg d’emissions de CO2 a l’ atmosfera . Per explicar-ho d’una manera gràfica, es necessitarien 44 alzines i 20 anys per poder absorbir aquesta quantitat d’emissions anuals.

Les fundes de tela són reutilitzables, rentables i fàcils de reciclar, de manera que la seva vida útil supera àmpliament a les de plàstic d’un sol ús amb què es protegien els seients fins ara. La utilització del plàstic genera grans problemes mediambientals, ja que és un material que triga 500 anys a degradar-se.

A més de l’evident reducció de l’impacte mediambiental en minimitzar la generació de residus plàstics, les fundes de tela també presenten altres avantatges, com el seu cost inferior gràcies a que es poden reutilitzar, un temps de col·locació menor i, durant la prova, també s’ha pogut comprovar que protegeixen millor els seients que les de plàstic, oferint a més un major confort al personal en les seves tasques de taller.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *