1. Home
  2. Actualitat
  3. Toyota, pionera en l’ús de gomes biosintèntques
Toyota, pionera en l’ús de gomes biosintèntques

Toyota, pionera en l’ús de gomes biosintèntques

0
0
La goma biosintètica de Toyota
La goma biosintètica de Toyota

El proper mes de maig, Toyota es convertirà en el primer fabricant d’automòbils del món a utilitzar biohidrina, una goma biosintètica de nou desenvolupament, en la producció de tubs flexibles per a motors i sistemes de transmissió.

L’ús de la goma de biohidrina en vehicles representa un petit però important pas endavant per assolir una sèrie d’ambiciosos objectius mediambientals fixats per l’empresa a l’octubre de 2015. Recollits en el Desafiament Mediambiental de Toyota 2050, representen l’exhaustiu full de ruta per a contribuir a la sostenibilitat mediambiental mundial.

De cara al futur, Toyota seguirà desenvolupant i comercialitzant tecnologies que permetin l’ús de materials com el plàstic ecològic i la goma biosintètica en un ventall de components més ampli.

Treball d’equip

Desenvolupada conjuntament per Toyota, Zeon Corporation i Sumitomo Riko Co, Ltd, la goma de biohidrina es fabrica a partir de biomaterials d’origen vegetal, enfront de l’epiclorhidrina, un compost d’epoxi d’ús comú.

Tenint en compte que les plantes absorbeixen CO2 de l’atmosfera durant tota la seva vida, es calcula que aquests biomaterials arriben a una reducció del 20% d’emissions durant el cicle de vida del material, en comparació amb la goma d’hidrina convencional produïda a partir de petroli.

Els primers vehicles a utilitzar tubs flexibles amb detecció de buit produïts a partir de biohidrina es fabricaran el proper mes de maig, arribant a tots els models de Toyota fabricats al Japó a finals de 2016. el petroli en termes de qualitat i adequació per a producció en sèrie, el que permet el seu ús a gran escala a vehicles comercials. En el futur, Toyota té previst ampliar l’ús de la biohidrina a altres components de goma d’alt rendiment, com els tubs flexibles dels frens i els conductes de subministrament de combustible al motor.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *