1. Home
  2. Actualitat
  3. Toyota posa a la venda un autobús de pila de combustible
Toyota posa a la venda un autobús de pila de combustible

Toyota posa a la venda un autobús de pila de combustible

0
0
El Sora 1
El Sora 1

Toyota ha posat a la venda al Japó el primer autobús de pila de combustible que rep el permís de circulació. Es diu Sora 1 i està previst que abans del 2020 hi hagi 100 unitats circulant pels carrers de la Àrea Metropolitana de Tòquio.

L’any passat, Toyota va posar en marxa la iniciativa corporativa global ‘Start Your Impossible’, amb l’objectiu de transformar-se d’una marca d’automoció a una companyia de serveis de mobilitat.

Tecnologia i disseny

El Sora utilitza la tecnologia de pila de combustible desenvolupada per al vehicle elèctric Mirai. Està equipat amb un un dispositiu d’alimentació extern de gran capacitat, que pot proporcionar un subministrament elèctric de gran potència (9 kW de potència màxima i un subministrament elèctric de 235 kWh2) i es pot utilitzar potencialment com a font d’alimentació d’emergència en cas de catàstrofe.

Disposa d’un mecanisme de plegada automàtica de seients, sistema de monitorització perifèrica de l’autobús i elements tecnològics per millorar la seguretat en la circulació.

El disseny busca crear una forma estereoscòpica que es diferenciï del disseny en hexàedre (forma de caixa) característic dels autobusos convencionals. I utiliza tecnologia de llums LED a la part davantera i la posterior. Aquestes característiques tan particulars del disseny fan que aquest autobús de pila de combustible sigui reconeixible a l’instant.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *