Tsunami al paddock: Márquez a Ducati, Viñales a Honda i Quartararo a Aprilia?

Ricard Jové ha assegurat que la sortida del català d’Honda pot fer un efecte dominó a la graella

Ricard Jove, comentarista de DAZN i expert en el mercat de fitxatges de MotoGP, ha fet esclatar la bomba dels moviments de mercat que hi ha actualment. L’efecte dominó que provocaria la sortida de Marc Márquez d’Honda, podria acabar amb Maverick Viñales sent el seu substitut i abandonant Aprilia i Fabio Quartararo, molt descontent amb el projecte de Yamaha, recalant a la moto de la marca de Noale. Jové ha avisat que només són uns primers sondejos, però les informacions d’aquests primers contactes han provocat un tsunami al paddock. A més, Honda també estaria intentant fitxar a Massimo Rivola, director esportiu d’Aprilia i pedra angular del projecte.

El serial Marc Márquez està arribant a uns nivells de bogeria difícilment superables, i no és per menys. El millor pilot de l’última dècada vol marxar de l’equip amb qui ha guanyat tot per emprendre un nou projecte i el repte de tornar a ser campió del món. El destí és més que clar, la plaça lliure a Gresini, malgrat que ell desitjaria estar sobre una KTM la temporada vinent. Treballar colze a colze amb Dani Pedrosa li porta bons records, i si a això li sumes la bona relació amb la marca, els seus dirigents i la presència de Red Bull, es converteix en el panorama ideal. De moment, no sembla possible pel 2024.

Qui sembla que no tindria massa sentit que es mogués, sense descartar les notícies que ens aporta Jové, és Maverick Viñales. Actualment, està en una moto superior a l’Honda i, tal com va explicar en l’entrevista concedida a El Motor de Girona la setmana passada, està plenament compromès amb el projecte d’Aprilia. No obstant això, hi ha diversos aspectes que podrien fer canviar el decorat. La inversió que pot fer, fa i farà Honda és immensament superior a la que pot fer Aprilia, amb el grup Piaggio. I ja no només en la faceta de la moto i el projecte, el pilot també tindria un contracte molt superior al que té en l’actualitat. A més, és la marca més llorejada de la història de la competició, i és qüestió de temps que tornin a dominar. El dubte és quan aconseguiran fer-ho. Per acabar, també han sondejat a Massimo Rivola, peça angular del projecte de Noale i persona de gran confiança per Viñales.

Per acabar, el gran beneficiat de l’equació seria Fabio Quartararo. El francès està lligat contractualment a un projecte en el qual no confia i on ja ha tingut problemes amb els dirigents sobre la direcció a prendre. Aniria a un equip europeu com és Aprilia, i ja sabem les diferències culturals i de forma de treballar de les marques japoneses, on la moto és notablement superior aquest any i podria marxar d’un lloc on està en una espiral de frustració des de la temporada passada. Quartararo és jove, però sap que no té temps per perdre i vol tornar a guanyar el mundial.

Cal aclarir que són només informacions sobre primers contactes; ni acords ni negociacions avançades. Veurem com acaba aquesta història, però el mercat de fitxatges de MotoGP està més calent que mai.

Text: Roger Amores / Foto: Fabio Quartararo

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
El WRC vol a la Xina i els Estats Units al calendari

El WRC vol a la Xina i els Estats Units al calendari

L'organització es posa com a objectiu de futur tenir aquestes dos cites

Posterior
La mítica GS de BMW passa al següent nivell

La mítica GS de BMW passa al següent nivell

La nova BMW R 1300 GS: “Next level GS” amb nou motor bóxer i nova

També et pot interessar
Total
0
Share