1. Home
  2. Actualitat
  3. Txema Villalobos encara un Dakar inèdit amb etapes “llargues i dures”
Txema Villalobos encara un Dakar inèdit amb etapes “llargues i dures”

Txema Villalobos encara un Dakar inèdit amb etapes “llargues i dures”

0
0
Txema Villalobos amb el BMW amb el qual anirà al Dakar
Txema Villalobos amb el BMW amb el qual anirà al Dakar

El cotxe amb el que Isidre Esteve i Txema Villalobos competiran al Dakar ja està, via Marsella, rumb a Aràbia Saudita on a partir del cinc de gener disputarà el raid més dur del món.

El copilot de Calonge ha preparat el cotxe a consciència per entomar les inclemències del Desert amb garanties. Es tracta del mateix vehicle amb el que ja ha competit els anys anteriors, un model “fiable” amb motor BMW biturbo Dièsel de 340 cavalls.

Modificacions per adaptar-se a l’Aràbia Saudita

El xassís és artesanal tobular d’acer i s’hi han fet millores respecte el model de l’any passat per guanyar competitivitat, com per exemple canvi de marxes amb més ‘setting’, modificacions a les suspensions per poder frenar més tard o passar un forat sense frenar tant i així preservar la mecànica.

Per anar al Dakar Villalobos i Esteve tenen un equip de sis persones, entre els quals hi ha els mecànics que cada nit han de revisar tot el cotxe i deixar-lo a punt per la següent etapa. Per fer això han de portar pràcticament totes les peces del vehicle duplicades.

Un model preparat per l’Isidre Esteve

El model amb el que competiran Esteve i Villalobos està adaptat a la condició física del pilot d’Oliana, que va amb cadira de rodes. Acceleració i fre estan al volant i l’embragatge és de dues direccions, similar al d’una moto. A més al seient hi ha un coixí anomenat Nubulos que a través de bombolles d’aire afavoreix la circulació sanguínia de les cames del pilot i així li permet estar llargues hores al volant sense patir llagues.

Degut a aquesta condició física del Dakarià lleidetà, Villalobos ha d’assmir qualsevol problema mecànic que tingui el vehicle. Aquest està equipat amb uns pistos hidràulics que permeten aixecar-lo a la sorra del desert per si cal canviar alguna roda.

El Dakar 2020 tindrà 7.500 km de recorregut

Sobre l’experiència d’anar a Aràbia Saudita, el copilot de Calonge es mostra caut i preveu, en declaracions a TV Costa Brava etapes “llargues i dures”, ja que hi ha “molta sorra i dunes i zones de pedra dura”.

El Dakar 2020 començarà el 5 de gener i durarà fins el 17. Passarà per diverses regions de l’Aràbia Saudita amb un total de 7.500 km.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *