1. Home
  2. Actualitat
  3. UdG Racing Team es prepara per a la Fórmula Student i la Smart Moto Challenge
UdG Racing Team es prepara per a la Fórmula Student i la Smart Moto Challenge

UdG Racing Team es prepara per a la Fórmula Student i la Smart Moto Challenge

0
0

Sota la denominació ‘UdG Racing Team’ un grup d’estudiants de disciplines tan diverses com Enginyeries de la EPS (Escola Politècnica Superior), Econòmiques i ADE (Administració i Direcció d’Empreses),  Filologia, Publicitat i Student_cotxe2Relacions Públiques, i docents de la Universitat de Girona han iniciat el projecte que té com a objectiu participar en dues de les competicions de motor més importants en el món universitari: la Fórmula Student (www.formulastudent.es) i l’Smart Moto Challenge (www.smartmotochallenge.org).

La Fórmula Student és la competició universitària més important d’Europa en l’àmbit de l’enginyeria, amb molt de renom a nivell mundial i molt recolzada plenament pel sector de l’automòbil i els seus màxims exponents, entre els quals hi ha Ross Brawn.  La Fórmula Student permet als estudiants posar en pràctica els coneixements adquirits, en una competició on l’equip ha de treballar tal com si ho fes per una empresa. Aquest campionat consta d’una sèrie de proves arreu d’Europa, on es realitzen tota mena de tests. No només es valora el rendiment del monoplaça en un circuit tancat, sinó que factors com el disseny, la fiabilitat, el màrqueting o els costos també incideixen de manera molt important en la puntuació final. El principal objectiu de l’equip de Fórmula Student de l’UdG Racing Team és participar a la competició de Formula Student Spain que es farà el mes d’agost del 2015 al Circuit de Barcelona-Catalunya.

Student_MotoEl projecte Smart Moto Challenge vol proporcionar als estudiants de les Escoles d’Enginyeria i Disseny la possibilitat de treballar en un projecte real de desenvolupament d’una moto elèctrica urbana. En aquest projecte els estudiants assoliran habilitats de treball en equip i coneixements sobre les tecnologies més innovadores i futurs mercats. Per altra banda, les empreses del sector de les motocicletes tindran un laboratori d’idees i una font addicional de futurs mecànics de mercat i de producte. La d’aquest any és una moto d’acord amb la normativa europea L1E/L3E per a repartidors de pizzes. La intenció de l’equip és incorporar les caixes transportades dins del carenat de la motocicleta per donar-li un toc innovador i millorar la conducció. La capsa grisa que es veu a la foto es l’espai destinat a la bateria i la capsa vermella es l’espai pensat per a encabir tres capses de pizza mitjanes. També s’està treballant en una aplicació mòbil que proporcionarà les dades de tots els sensors que tindrà la motocicleta i mostrarà l’estat de la carretera.

El UdG Racing Team ja va competir l’any passat en la 2ª edició de l’Smart Moto Challenge, en la qual va finalitzar en tercera posició. Les proves es faran al Circuit de Barcelona-Catalunya, del 2 al 5 de juliol, coincidint amb les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme.

Qui vulgui col·laborar amb l’equip de Fórmula Student de l’UdG Racing Team ho pot fer via Verkami. També es pot col·laborar en tots dos equips, Fórmula Student i Smart Moto Challenge, mitjançant donacions. Podeu contactar amb ells a:

https://www.facebook.com/udgracingteam
https://twitter.com/UdGRacingTeam (@UdGRacingTeam)
http://udgracingteam.wordpress.com
http://instagram.com/udgracingteam
racingteam@udg.edu

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *