Un Alonso sòlid aprèn de l’error de Jerez i firma una victòria brillant

El oclombià super a Holgado i Veijer després d’una gran lluita a 3
David Alonso al parc fermé. // Gold & Goose / Red Bull Content Pool

David Alonso ha sortit molt bé des de la pole position, però Dani Holgado ha volgut tallar-li les ales des del primer moment, i s’ha llançat en el primer revolt, superant-lo. Més endavant, David Muñoz ha avançat també al pilot colombià. A part d’aquests tres, tenim a Adrián Fernández, Collin Veijer, Ángel Piqueras i José Antonio Rueda en el grup capdavanter, però Fernández arrossega una sanció de doble long lap.

De moment, Holgado ha liderat les tres primeres voltes, mentre que Alonso és quart. Piqueras ha superat en dues ocasions a Alonso, la segona amb una gran maniobra en la primera chicane del circuit. Alonso repeteix el procediment i li retorna la maniobra uns revolts més tard. Adrián Fernández ha baixat fins a la 20a plaça amb la doble long lap, i Ricardo Rossi la rellevat en el grup líder. Vola set, i el grup s’està fent gran.

Volta nou, Ricardo Rossi ha anat per terra després d’un toc de Muñoz i, al final del gir, Holgado ha perdut el lideratge per primera vegada en tota la cursa; Veijer és el nou dominador. Sancionen a Muñoz amb una penalització de doble volta llarga. Holgado torna al capdavant.

En la volta 14, a 7 pel final, Veijer torna a la primera plaça, i els cinc primers estan obrint distància amb la resta. Amb Veijer hi ha Holgado, Alonso, Ortolá i Esteban. Piqueras i Yamana s’uneixen. Un gir més tard, Holgado ha superat a Veijer en la recta, però el neerlandès no l’ha vist i han tingut un fort toc que, per sort, ha resultat ser només un ensurt.

A 4 voltes pel final, Ortolá ha superat a Alonso per situar-se tercer, i aquesta acció ha permès a Veijer i Holgado escapar-se unes dècimes. Abans de finalitzar el gir al circuit, Alonso ha recuperat la demarcació i ha tancat la distància. Continua tot obert. A tres voltes pel final, Alonso ha fet un doble avançament amb una gran frenada i s’ha posat primer. Holgado i Veijer han reaccionat i han intentat retornar-li, arribant a estar els tres en paral·lel en dos revolts. Holgado primer i Alonso segon.

En l’última volta, Alonso s’ha situat primer en la recta. En la recta prèvia a la segona chicane, Holgado s’ha posat en paral·lel, s’han tocat i quasi cauen. Finalment, malgrat que Holgado ho ha provat de totes les maneres, Alonso ha firmat una última volta brillant que li ha donat la victòria, demostrant que ha après de l’error a Jerez i pilotant amb molta solvència. Veijer s’ha hagut de conformar a ser tercer, ja que no ha tingut més opció. El català Joel Esteban ha sigut quart. La classificació general queda encara més ajustada, amb Holgado líder un punt per sobre d’Alonso.

Text: Roger Amores / Foto: Red Bull Content Pool

Total
0
Shares
Anterior
Martín domina en una remuntada al·lucinant de Márquez fins a ser segon

Martín domina en una remuntada al·lucinant de Márquez fins a ser segon

El cerverí ha passat de la 13a a la segona plaça amb una gran sortida

Posterior
Sergio García va de debò pel mundial i domina amb molta superioritat a Le Mans

Sergio García va de debò pel mundial i domina amb molta superioritat a Le Mans

Ai Ogura i Alonso López, victoriosos en una lluita bestial pel podi

També et pot interessar
Total
0
Share