1. Home
  2. Actualitat
  3. Un de cada quatre accidents mortals a Girona és causat per distraccions al volant
Un de cada quatre accidents mortals a Girona és causat per distraccions al volant

Un de cada quatre accidents mortals a Girona és causat per distraccions al volant

0
0

Els accidents 'in itinere' augmenten

Un quart dels accidents que es van produir a les Comarques Gironines durant el 2018 van ser causats per distraccions al volant.

Els Mossos d’Esquadra estan preocupats per l’increment de persones que consulten el mòbil o manipulen el GPS mentre condueixen.

Segons recull l’ACN l’any passat es van produir 40 accidents mortals a la demarcació i 45 persones van perdre la vida a les carreteres. Això representa un 11% i un 7% més que l’any anterior. Les infraccions en les normes de circulació han representat un 16% dels xocs i l’excés de velocitat, un 12%. Per altra banda, el nombre d’accidents per culpa del consum d’alcohol i de drogues es situa en el 6%, una xifra estabilitzada respecte a l’any passat.

Segons destaca la policia en cinc dels 40 accidents mortals la víctima no portava el cinturó de seguretat. Dels 40 accidents mortals, 27 han estat en zones interurbanes, que representa un 4% més que l’any anterior.

Davant d’aquesta situació el Servei Català de Trànsit vol augmentar els controls policials a les zones amb més accidentalitat per tal de reduir les distraccions.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *