1. Home
  2. Actualitat
  3. Un gironí crea un casc intel·ligent que avisa els equips d’emergència en cas d’accident
Un gironí crea un casc intel·ligent que avisa els equips d’emergència en cas d’accident

Un gironí crea un casc intel·ligent que avisa els equips d’emergència en cas d’accident

0
0
El Helpmet
El Helpmet

Un gironí ha creat un casc de moto intel·ligent que avisa als serveis d’emergència en cas d’accident. El giny s’activa deu segons després de la caiguda i alerta els serveis d’urgències. Envia la localització de l’accident i informació rellevant sobre la víctima com l’edat, el grup sanguini, les al·lèrgies que té o els telèfons dels familiars propers. El sistema també permet alertar que hi ha un accident a altres usuaris de la carretera a través de sorolls i llums.

Segons recull l’ACN el casc s’anomena Helpmet, unió de les paraules angleses Help i Helmet, i va ser presentat en el marc del Congrés Mundial de Solucions de l’Internet de les Coses que es va celebrar a Barcelona.

El dispositiu ideat per Dani Páez s’adapta a qualsevol mena de casc i compta amb una bateria que es recarrega a través d’uns microventiladors per on passa l’aire que es genera durant la conducció. L’energia s’envia a un acceleròmetre, que és el que posa el sistema en alerta en el moment en què el motorista pateix un accident i cau a la calçada. A partir d’aquí, Helpmet activa un protocol d’emergència. D’entrada, activa una filera de llums led que pampalluguegen i emeten sorolls. Això permet alertar la resta d’usuaris de la carretera.

La segona part del dispositiu s’activa passats 10 segons, en cas que el motorista no pugui aixecar-se per ell mateix i desactivar els llums d’alarma. El dispositiu, que incorpora una targeta 3G, també dóna informació sobre l’accidentat que prèviament el motorista haurà introduït mitjançant un formulari en una app.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *