1. Home
  2. Actualitat
  3. Un Papamòbil de pila de combustible d’hidrogen per al Papa Francisco
Un Papamòbil de pila de combustible d’hidrogen per al Papa Francisco

Un Papamòbil de pila de combustible d’hidrogen per al Papa Francisco

0
0

Sa Santedat el Papa Francisco ha rebut un Toyota Mirai impulsat per hidrogen i perfectament adaptat a les seves necessitats de mobilitat com a regal de la Conferència Episcopal Catòlica del Japó – Conferència de Bisbes Catòlics del Japó.

En la cerimònia de lliurament, al costat de la residència de Papa Francesc a la Ciutat de Vaticà, van estar presents el Reverend Pare Domenico Makoto Wada, en representació de la Conferència Episcopal Catòlica del Japó, i Seiji Okada, ambaixador del Japó davant la Santa Seu. En representació de Toyota va estar present una delegació de sis persones encapçalada per Miguel Fonseca, Vicepresident Sènior de Toyota Motor Europe (TME), i Mauro Caruccio, CEO de Toyota Motor Itàlia.

El cotxe és un dels dos vehicles Toyota Mirai especialment fabricats per Toyota i donats a la Conferència Episcopal Catòlica del Japó per a les necessitats de mobilitat del Papa Francesc a la visita que va realitzar al Japó al novembre de l’any passat.

El nou papamòbil té una longitud de 5,1 metres i una alçada, inclòs el sostre, de 2,7 metres, el que permet al Papa Francisco parar-se i saludar de peu ben visible per al públic. El Toyota Mirai, el nom en japonès significa ‘futur’, és la primera berlina alimentada per hidrogen de producció en sèrie de món.

El Mirai és el genuí cotxe zero emissions, alimentat per una pila de combustible d’hidrogen, el que permet una autonomia de 500 km amb l’única emissió d’aigua per la seva fuita, sense emissions contaminants com CO2, Nox i partícules.

El Papa Francesc ha mostrat sempre un profund interès en els reptes mediambientals globals, com ja va compartir en la seva encíclica ‘Laudato si’ el 2015. Aquesta és la seva crida per salvaguardar la terra i tot el que envolta l’ésser humà, canviant l’estil de vida per preservar la ‘casa comuna’. És per això que el Toyota Mirai s’adapta perfectament a la seva visió mediambiental.

tags:

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *