
Un projecte amb participació de la UdG pretén crear combustible a través d’aigües residuals
Un projecte anomenat Smart Green Gas pretén crear combustible a través d’aigües residuals amb la participació de la Universitat de Girona, l’Institut Català de l’Aigua i diverses empreses, entre elles Seat.
De moment el projecte, que es diu Smart Green Gas, està en període de proves a la depuradora de Jerez de la Frontera.
La marca catalana ha cedit a Aqualia d’aigües 2 León TGI per a realitzar les proves amb el biometà obtingut d’aigües residuals per confirmar i verificar tota la cadena de producció fins a l’obtenció i ús del combustible.
Optimitzar el sistema energètic
Smart Green Gas pretén flexibilitzar i optimitzar el sistema energètic i aconseguir una millora en la seguretat energètica de la UE, dotant de més autonomia i sostenibilitat a les ciutats que implantin aquest sistema en les seves estacions depuradores d’aigües residuals.
Tot això a través del desenvolupament de nous sistemes de màxima eficiència per a la producció de biogàs i la seva conversió en biometà, que es generen dels residus a les depuradores d’aigües residuals (EDAR) de les ciutats. L’objectiu és l’obtenció d’un combustible autòcton i renovable que es podrà utilitzar en el sector de l’automoció o per la injecció a la xarxa de distribució de gas natural.
El projecte s’està desenvolupant amb la participació de cinc socis -entre ells Gas Natural Fenosa i Naturgas EDP- així com la d’organismes públics d’investigació com l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) i les Universitats de Girona, Valladolid i Santiago de Compostela