1. Home
  2. Actualitat
  3. Un vestit simula la conducció amb ressaca
Un vestit simula la conducció amb ressaca

Un vestit simula la conducció amb ressaca

0
0

Conduir sota els efectes de l’alcohol és un dels tabús més grans de la societat, però sortir a la carretera després d’una nit de festa pot ser igual de perillós.

Amb tanta gent bevent més alcohol del que és habitual durant el període nadalenc amb amics, família i companys de treball, el Nadal és un moment crític tant per a conductors com per a vianants.

És aquí on entra en joc el vestit de conducció amb ressaca. Amb un pes de més de 17 quilos, està format per una armilla especial, peses de canell i turmell, gorra, ulleres i uns auriculars. Tots aquests elements combinats simulen els símptomes clàssics de fatiga, mareig, sensació de cap palpitant i dificultat per concentrar-se.

A Europa, els estudis mostren que l’alcohol és un factor que intervé en accidents de trànsit. A l’Estat Espanyol, 12 de cada 100 conductors circulen després d’haver ingerit drogues o alcohol. Ford, amb l’objectiu d’alertar de possibles riscos, va encarregar el vestit de conducció amb ressaca al prestigiós Institut Meyer-Hentschel d’Alemanya.

Pressió social contra els borratxos, no contra els ressacosos

“Hi ha molta pressió social per evitar que els que estiguin temptats de conduir sota els efectes de l’alcohol després d’una nit de festa s’ho pensin dues vegades. Però moltes vegades, els que condueixen al dia següent viatgen sols”, explica Jim Graham, director de Ford : Condueix la teva Vida. El vestit de conducció amb ressaca mostra com pot debilitar el conductor posar-se al volant l’endemà de consumir alcohol i el risc de conduir en aquest estat pot representar per a tots els usuaris de la carretera “.

Fins i tot quan els conductors no superen la taxa límit d’alcohol permesa, segueixen representant un risc que pot ser tan alt com el que suposen els conductors que condueixen sota els efectes de l’alcohol, ja que són conductors amb dèficit de son, cosa que afecta els seus temps de reacció.

Cursos de conducció

Ford, a través del seu programa Ford: Condueix la teva Vida, ofereix cursos de conducció gratuïts a conductors joves. A la fi de 2016, aquest programa haurà facilitat formació teòrica i pràctica a més de 20.000 conductors de 13 països europeus.

Anteriorement, Ford ja havia col·laborat amb l’Institut Meyer Hentschel per produir un vestit de conducció sota els efectes de l’alcohol i un vestit de conducció sota els efectes de les drogues.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *