Una nena d’11 anys va donar nom a una marca automobilística

Mercedes no es deia Mercedes Benz com equivocadament molta gent creu. Ni tampoc era l’esposa o la filla del propietari de la fàbrica de cotxes, com es podria suposar. Ni tan sols era familiar. Mercedes portava el cognom Jelinek i en realitat el seu nom complet era el de Mercedes Adrienne Manuela Ramona Jelinek. El seu pare, Emil Jelinek, va ser un empresari austríac que comerciava amb vehicles Daimler i els inscrivia en carreres de cotxes. En una d’aquestes proves celebrada a Niça el 1901 va causar sensació un vehicle batejat amb el nom de la seva filla d’11 anys, el Mercedes 35 PS.

Considerat el primer prototip de l’automòbil modern, aquest cotxe comptava amb una avançada tecnologia que li va permetre guanyar diverses carreres de forma folgada. A això unia un disseny extraordinàriament elegant i una avançada arquitectura de vehicle que des de molt aviat es va convertir en un exemple a seguir per a la indústria de l’automoció. “Hem entrat en l’era Mercedes”, va declarar Paul Meyan, secretari general de l’Automòbil Club de França coincidint amb l’inici de segle XX.

A partir d’aquest moment, les lletres corbes de “Mercedes” decoraven els radiadors dels automòbils de passatgers de Daimler. El nom es va registrar com a marca comercial el 23 de juny de 1902. Des de llavors, el nom de la marca que es va canviar a Mercedes-Benz després de la fusió de les companyies Daimler i Benz al juny de 1926, representa tant el sentit com el compromís amb el luxe i la innovació. Com cap altra companyia automobilística, Mercedes-Benz sap com combinar bellesa i elegància amb rendiment i tecnologia. El secret de l’èxit del disseny actual de Mercedes-Benz també és la combinació d’intel·ligència i emoció.

Mercedes no és l’única dona que ha tingut una especial rellevància al llarg de la història de la companyia alemanya. En aquest sentit, cal afegir el nom de Bertha Benz, l’esposa de Carl Benz, a qui es considera l’inventor de l’automòbil. Aquest empresari que es dedicava a la fabricació de màquines industrials va aconseguir que el seu carruatge de tres rodes es mogués amb un motor de tracció posterior. Això va ser el 1886 i, encara que sembli mentida, l’enginy no va despertar excessiu interès en l’època. Bertha no es va desanimar i sense tenir tan sols el permís de les autoritats es va posar a comandar el nou Mercedes Benz-Motorwagen, al costat dels seus fills Richard i Eugen, per recórrer els 106 quilòmetres que separen Mannheim de Pforzheim i convertir-se en la primera dona a conduir un vehicle.

Fins avui, Mercedes-Benz és l’única marca d’automoció amb un nom femení. “Les dones com Mercédès Jellinek o Bertha Benz han marcat la història d’èxit de Mercedes-Benz des dels seus inicis”, argumenta Bettina Fetzer, directora de màrqueting de Mercedes-Benz AG.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Concessionaris de Fornells de la Selva cedeixen vehicles a l’IAS per fer atenció domiciliària

Concessionaris de Fornells de la Selva cedeixen vehicles a l’IAS per fer atenció domiciliària

Europcar també ha cedit vint vehicles a diferents equips d’atenció primària de

Posterior
Automobili Lamborghini dóna suport a SIARE en la fabricació de simuladors de respiració

Automobili Lamborghini dóna suport a SIARE en la fabricació de simuladors de respiració

Durant l’emergència sanitària causada per la propagació del COVID-19,

També et pot interessar
Total
0
Share