1. Home
  2. Actualitat
  3. Vacances sobre rodes
Vacances sobre rodes

Vacances sobre rodes

0
0

Aquest estiu milers de cotxes han sortit a la carretera. Seguir uns breus consells ens farà el viatge més agradable i fins i tot ens pot evitar mals majors.

cl 13.073.003Text: Sergi Mejías

Estem en ple estiu, al mes d’agost, quan la major part de la gent està de vacances. Els desplaçaments, tant llargs com curts, estan a l’ordre del dia. I no cal abaixar mai la guàrdia, ni en anar de vacances, ni en tornar ni tan sols en un recorregut que ens suposi uns minuts.

La Direcció General de Trànsit no cessa en la seva obstinació de lluita per una major seguretat. I en aquest sentit ens dóna una sèrie de consells per arribar a la destinació, o tornar a casa, sense contratemps.

  1. Revisar el cotxe: cal controlar punts com el sistema d’il·luminació, la refrigeració, la pressió dels pneumàtics … Una revisió abans de sortir ens pot estalviar avaries i accidents.
  2. Planificar el viatge. Més val no improvisar i tenir-ho tot controlat, planificant el viatge però mai amb una hora determinada d’arribada al destí que ens indueixi a anar ràpid per complir-la.
  3. Asseure’s de forma correcta. La posició de conducció és vital. Haurem fer-ho de forma correcta i no la que ens sigui més còmoda, com ara tirar el respatller una mica més enrere.
  4. Tot lligat. A l’interior del cotxe tothom ha de portar el cinturó de seguretat i anar ben lligat, des dels nens fins a les mascotes, passant per petits objectes.
  5. Informar-se de les rutes. En cas de realitzar un llarg desplaçament mai està de més consultar la ruta principal però també les alternatives per si trobem alguna incidència.
  6. Evitar la fatiga. La fatiga és la pitjor companya de viatge. Dormir abans del viatge, hidratar-se, mantenir la temperatura interior del cotxe entorn dels 24 graus i aturar-se cada dues hores o 200 quilòmetres ens ajudarà a reduir el cansament.
  7. Estalviar al volant. Mantenir una velocitat uniforme (ja sigui de forma manual o automàtica, amb el control de velocitat de creuer del cotxe) i utilitzar marxes llargues ens ajudarà a reduir el consum del cotxe.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *