1. Home
  2. Actualitat
  3. Víctimes mortals a la carretera
Víctimes mortals a la carretera

Víctimes mortals a la carretera

0
0

Ja són 42 les víctimes mortals d’accidents de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya. 

La última, un ciclista atropellat mortalment a Santa Bàrbara (Montsià).

Per aquest motiu és molt important evitar distraccions al volant, com manipular dispositius de telefonia mòbil o qualsevol altre sistema de comunicació d’utilització manual, ja que van ser causants del 24% de l’accidentalitat l’any passat.

És essencial que extremem les mesures de precaució quan ens trobem amb ciclistes. Si s’hi circula al darrera s’ha de deixar un espai lliure que permeti parar-nos sense topar en cas de frenada brusca o caiguda de la bicicleta. Als avançaments es faran quan podem i no quan volem, reduint la velocitat i ocupant tot o part del carril contigu de la calçada i fer la maniobra de manera segura.

Pel que fa a la prioritat de pas, els ciclistes que circulen en grup són considerats una única unitat mòbil, com si fos un sol vehicle llarg. Per tant, heu de respectar la seva prioritat quan el primer ha començat a creuar o ha entrat en una rotonda.

El Servei Català de Trànsit recorda que el SIAVT (Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit) es troba a disposició dels familiars i afectats per sinistres de trànsit els 365 dies de l’any per oferir-los un servei d’orientació i informació sobre els tràmits després del sinistre, conèixer els recursos existents, rebre informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent i el suport psicològic davant d’un sinistre de trànsit. S’hi pot contactar mitjançant el telèfon gratuït 900 100 268 i a través del web victimestransit.gencat.cat

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *