VII Volta Cales de l’Emporda, primera prova de la Copa Gironina de Regularitat

El dissabte dia 28 de gener es va donar el tret de sortida a la VII Volta Cales de l’Emporda. A la bella població d’Esclanyà, municipi de Begur. L’organització havia preparat un recorregut molt selectiu, amb una primera secció amb molta navegació per les cales de l’Empordà i una segona secció recorrent mítics trams de la zona, com Romanyà, la Ganga o Sant Grau, amb un total de 250 km i 11 zones de regularitat i 75 equips inscrits a la prova.

Com a principals participants hi havia el  campió de la Copa Gironina de 2022, Sergi Giralt, el qual acabava d’arribar del Dakar Clàssic, aquesta vegada acompanyat de David Garrigoles amb un VW Golf GTI MK-II. També participaven els equips formats per Cristina Gómez – Miguel Angel Silva, amb el seu habitual Opel Corsa 1.2, Carlos Rosello – Carlos Bassart, amb un Peugeot 205 Ral·li. També participaven nous equips com Pedregosa – Beltri, amb el seu preciós BMW -21 i la presència de cinc equips francesos. A la categoria de motocicletes, disciplina que a poc a poc va agafant importància, es presentaven tres equips que també participen al Challenge BMW/GS. A la categoria iniciació, la gran pedrera del campionat, participaven set equips.

La prova va tenir diversos líders i una gran rivalitat entre els cinc primers classificats. La primera secció la va començar liderant l’equip francès format per Plans Roland -Valls Cristophe amb el seu preciós Toyota Celica 4WD, seguit dels locals Jokin Mendiburu – Ferran Sols, amb un VW Golf GTI i Josep Viñas – Adrià Colomer amb un VW Polo. Però errors de navegació al final de la primera secció els feien baixar de posicions i David Garrigoles -Sergi Giralt anaven remuntant en una segona secció d’infart, amb els cinc primers classificats molt ajustats de punts. Al final de la prova van arribar com a líders l’equip format per Garrigoles – Giralt, seguit de Roselló – Bassart i una molt meritòria tercera posició per l’equip francès format per Pierre Juanola – Daphne Juanola, amb el seu VW Golf GTI MK-I. Cal destacar la quarta posició d’Albert Fite – Ramón Olive amb el seu Seat Panda que després de diverses temporades intentant-ho es presenten com un dels equips a tenir en compte aquesta temporada.

La categoria iniciació la van començar liderant Kimo Jaén -Joan Cairo amb un Ford Escord Consword, lluitant amb el Peugeot 205 Ral·li de Ramsès Garcia – Teresa Font i Jordi i Georgina Vidiella amb un Renault 5 GT Turbo. La victòria final va ser per l’equip del Peugeot 205.

En categoria de motocicletes Luis Sastre – Pablo de Robert es van imposar.

La prova va acabar amb la cerimònia de lliurament de trofeus i un refrigeri per a tots els participants.

La propera prova serà el VII Classic Pla del Estany el proper mes de març.