Viñales fa història sent el primer pilot a guanyar amb tres marques diferents

Acosta continua meravellant i finalitza segon, amb Bastianini tercer
Maverick Viñales celebrant la victòria. MOTOGP

Sortida terrible de Maverick Viñales, que ha fet que no amb el cap. Marc Márquez també ha perdut algunes posicions en un efecte dominó de l’embut del primer revolt. Pedro Acosta és primer. Durant les tres primeres voltes, Jorge Martín ha intentat superar al murcià, però el rookie li ha retornat en totes ocasions. En la quarta volta, Martín ha superat a Acosta, i Márquez també ha posat la seva moto. Bagnaia ha aprofitat per superar també a la jove estrella.

https://twitter.com/MotoGP/status/1779587658013938072

Al final de la cinquena volta, en l’últim revolt, Márquez ha intentat posar-se líder, però s’han tocat amb Martín i el català ha baixat fins a la quarta posició. En la volta set, Pedro Acosta ha fet una frenada increïble en el primer revolt per superar a Bagnaia, firmant un avançament increïble. Uns revolts més tard, Marc Márquez s’ha situat per davant del vigent campió del món amb una nova acció de les quals es recorden durant anys. Mentrestant, Viñales és cinquè, en l’operació remuntada.

En la volta nou, els tres primers classificats estan molt junts entre ells, ja que Acosta ha recuperat terreny amb Martín, però tenen un segon d’avantatge amb els perseguidors. Viñales, després de molts intents, és per davant de Bagnaia, que ha venut la pell molt cara. Acosta li ha tirat la moto a Martín, amb un moviment més típic d’un veterà i no d’un debutant; el mateix avançament que li va fer a ell en l’esprint. Márquez també ha superat al madrileny. Viñales s’apropa.

https://twitter.com/MotoGP/status/1779591732721529114

En el primer revolt de l’onzena volta, Márquez ha superat a Acosta. Va fletxat a la victòria. En el revolt onze, el Tro de Cervera ha anat a terra perdent el tren davanter. Una llàstima, estava firmant una gran cursa. En la dotzena volta, Viñales és a sobre d’Acosta. L’ha superat, però el murcià li ha tornat. Una volta més tard, Maverick Viñales ha consolidat l’avançament, i és que és el pilot amb més ritme de la pista. El català s’escapa.

https://twitter.com/MotoGP/status/1779592179997946113

Volta rere volta, Maverick Viñales és el més veloç, i a sis voltes pel final marca el rècord en cursa del circuit. És el seu cap de setmana. Viñales té un segon de marge amb Acosta, i el murcià el mateix amb Martín. A més, comença una lluita per la tercera plaça entre Bastianini i Martín, que s’estan jugant la plaça de l’equip oficial de Ducati. Bagnaia és cinquè.

https://twitter.com/MotoGP/status/1779594443475022281

A tres voltes pel final, Martín ha pogut parar els atacs de Bastianini, però no s’ha desempallegat de l’italià. Acosta està enviant l’últim atac a Viñales, i és a set dècimes. Un gir més tard, Bastianini torna a ser a sobre de Martín, i provarà de superar-lo. L’espanyol ha sortit amb mala tracció del revolt anterior a la recta llarga, i Bastianini l’ha passat. Viñales ha augmentat el ritme i és a més d’un segon d’Acosta.

Finalment, Maverick Viñales ha consolidat la victòria. El de Roses fa història i es converteix en el primer pilot de la història en guanyar amb tres marques diferents de l’era MotoGP des del 2002. Amb Suzuki, Yamaha i Aprilia. S’ho mereix després de fer un cap de setmana perfecte: pole, victòria en l’esprint i victòria en la cursa. Pedro Acosta finalitza segon; serà llegendari. Bastianini s’ha endut la tercera plaça, amb Martín que s’ha hagut de conformar amb una quarta posició que el manté líder del mundial. Bagnaia cinquè.

Text: Roger Amores / Foto: MotoGP

Total
0
Shares
Anterior
Sergio García obté una primera victòria brillant a Moto2 i és líder del mundial

Sergio García obté una primera victòria brillant a Moto2 i és líder del mundial

Roberts regala una segona plaça al seu públic i Aldeguer finalitza tercer

Posterior
Maverick Viñales, el pilot que va remuntar a COTA la seva carrera

Maverick Viñales, el pilot que va remuntar a COTA la seva carrera

El de Roses tanca amb una victòria el ressorgiment d'un pilot amb un talent únic

També et pot interessar
Total
0
Share