1. Home
  2. Actualitat
  3. Volkswagen Golf Sportsvan: Dinamisme pràctic
Volkswagen Golf Sportsvan: Dinamisme pràctic

Volkswagen Golf Sportsvan: Dinamisme pràctic

0
0

Les dues paraules del títol defineixen perfectament la tercera declinació de l’actual generació del Volkswagen Golf, un automòbil compacte que en filosofia i concepte monovolum s’emmiralla en el VW Touran i que en conducció dóna unes sensacions i manifesta una agilitat que no tenen res a envejar a les dels Golf normal.

Sportsvan_1

Text: Josep Casanovas | Fotos: Volkswagen

Volkswagen ha creat l’Sportsvan fent un pas més en el desenvolupament de la setena generació del Golf, de la qual aquesta n’és la tercera declinació. I per això la marca alemanya no el considera el successor del Plus, l’anterior monovolum d’aquest model, per bé que n’agafa el relleu. Si els comparem, l’Sportsvan és 13,4 centímetres més llarg però alhora pesa 90 quilos menys gràcies a la seva innovadora construcció lleugera. I gràcies a la plataforma modular MQB, les proporcions també canvien cap a millor. Efectivament, si prenem mides veurem que la distància entre eixos de l’Sportsvan és de 2,685 metres, cinc centímetres més que la del Golf Variant (familiar), respecte del qual és 22,4 cm més curt de carrosseria i 12 cm més alt.

Sportsvan_7Si passem a l’interior ens cridarà l’atenció des del primer moment l’amplitud i la percepció d’una qualitat de primer nivell. I també veurem que, a diferència del Golf convencional, el davantal de l’Sportsvan ha sigut completament redissenyat d’acord amb el caràcter familiar d’aquest model.

 

 

 

 

Sportsvan_6Un dels actius del VW Golf Sportsvan és la possibilitat de desplaçar longitudinalment 18 centímetres i de forma total o per parts la banqueta posterior, el respatller de la qual també es pot reclinar per millorar el confort dels seus ocupants. Això permet que la capacitat del maleter oscil·li entre 500 i 590 litres amb cinc places útils, un valor aquest últim realment notable per a un cotxe d’aquestes dimensions. I en cas de plegar la banqueta, el volum de càrrega arriba fins als 1.520 litres.

 

 

Sportsvan_11En motors, el Golf Sportsvan permet elegir entre tres de gasolina i dos dièsel, tots ells sobrealimentats i amb injecció directa, i en tots dos casos amb potències entre 110 i 150 CV. Tots cinc compleixen la normativa Euro 6. El més petit de gasolina (1.2 TSI) va amb canvi manual i pels altres quatre hi ha la possibilitat de triar entre el manual o, opcionalment, l’automàtic DSG.

 

 

 

Sportsvan_3L’Sportsvan és el primer Golf que disposa de sensor d’angle mort amb funció ‘exit assist’, un sistema molt important amb vista a la seguretat. En marxa detecta la presència dels vehicles que ocupen la zona de l’angle mort i avisa al conductor. I al sortir marxa enrere d’un aparcament adverteix de la proximitat d’altres usuaris de la via que poden quedar fora del camp de visió del conductor; en cas de col·lisió imminent, s’activa automàticament la funció de frenada d’emergència. Altres sistemes d’avantguarda que, de sèrie o bé com a opció, ofereix el Golf Sportsvan són el blocatge electrònic del diferencial XDS, suspensió adaptativa DCC, frenada d’assistència en ciutat, fre anticol·lisions múltiples, detector de fatiga del conductor, advertiment de sortida involuntària de carril i control dinàmic de llums en carretera. I també, per suposat, el més avançat en connectivitat i infoentreteniment.

Fitxa tècnica. 

Motors de gasolina: 

1.2 TSI            110 CV i 175 Nm. Consum mitjà: 5,1 litres/100 km. CO2: 117 g/km.

1.4 TSI            125 CV i 220 Nm. Consum mitjà: 5,4 litres/100 km. CO2: 125 g/km.

1.4 TSI            150 CV i 250 Nm. Consum mitjà: 5,5 litres/100 km. CO2: 127 g/km.

Motors de gasoil: 

1.6 TDI CR            110 CV i 250 Nm. Consum mitjà: 3,9 litres/100 km. CO2: 101 g/km.

2.0 TDI CR            150 CV i 340 Nm. Consum mitjà: 4,3 litres/100 km. CO2: 112 g/km.

Llargada, amplada i altura: 4,338 / 1807 / 1,598 m.

Preus: De 21.020 € (1.2 TSI Edition) a 32.790 € (2.0 TDI CR-DSG).

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *