1. Home
  2. Actualitat
  3. Volkswagen i Siemens treballen en una infraestructura digital de transport
Volkswagen i Siemens treballen en una infraestructura digital de transport

Volkswagen i Siemens treballen en una infraestructura digital de transport

0
0
Infografia: Siemens i Volkswagen
Infografia: Siemens i Volkswagen

Volkswagen i Siemens treballen en una infraestructura digital de transport que permetrà millorar la seguretat viària, especialment a les cruïlles. Tot el sistema fa servir la tecnologia WLANp (ITS-G5) per Car2X i actualment està realitzant proves als carrers de Wolfsburg.

En un projecte conjunt, la ciutat de Wolfsburg, Volkswagen i Siemens estan instal·lant actualment una secció de prova en un carrer principal de la ciutat alemanya al qual deu sistemes de semàfors transmetran les fases dels semàfors propers a través d’WLANp (ITS-G5 ).

Els futurs vehicles Car2X seran capaços de processar aquesta informació i informar al conductor, per exemple, quan tots els semàfors successius estiguin en verd. Així, evitaran frenar o accelerar de forma innecessària.

Millora del trànsit

Les futures funcions de semàfors en el vehicle milloraran el flux de trànsit a les àrees urbanitzades. S’espera que aquest projecte també contribueixi a la seguretat viària en general.

Per posar-ho en pràctica, s’estan equipant dos encreuaments a Wolfsburg amb una moderna tecnologia de sensors per detectar vianants i ciclistes.

La tecnologia s’expandeix constantment

Per distribuir les dades objectives dels sensors des de la infraestructura de trànsit fins al vehicle, la tecnologia WLANp per Car2X, que Volkswagen introduirà l’any vinent, es suplementarà amb missatges addicionals.

L’addició permet implementar funcions de seguretat cooperativa, les quals intervenen en situacions en què el conductor o el vehicle no poden reconèixer els usuaris propers a aquesta via amb els seus propis sentits o sensors, o només poden fer-ho en una fase molt tardana. Això oferirà una protecció a vianants i ciclistes en particular més gran.

Treball conjunt per assolir l’objectiu

Diversos socis estan treballant actualment per expandir els estàndards WLANp existents. Amb el projecte pilot en un entorn de trànsit real, això hauria de completar-se amb més rapidesa. Un fet és clar: les funcions cooperatives només poden ser efectives si la infraestructura de transport i tots els usuaris de la via parlen el mateix idioma. Per aquesta raó, Volkswagen i Siemens estan donant suport a l’objectiu de la Unió Europea d’establir en un futur pròxim un marc vinculant per a la conducció connectada a xarxa a tot Europa.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *