1. Home
  2. Actualitat
  3. Volkswagen instal·larà a Barcelona el seu centre de ‘big data’
Volkswagen instal·larà a Barcelona el seu centre de ‘big data’

Volkswagen instal·larà a Barcelona el seu centre de ‘big data’

0
0
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons

Volkswagen instal·larà a Barcelona el seu centre mundial d’anàlisi de dades, el tercer del grup a escala mundial després dels que té a Munic i San Francisco.

Segons va revelar El Periódico, el grup d’automoció està molt interessat en el que ofereix la capital catalana i creu que és una ubicació ideal per treballar en diversos projectes d’investigació relacionats amb la mobilitat i la conducció eficient a través de l’anàlisi del comportament dels conductors i la informació que s’extreu a través dels cotxes intel·ligents.

Segons el rotatiu del grup Zeta en les últimes setmanes hi ha hagut contactes entre càrrecs de Volkswagen i les institucions catalanes i directius de l’empresa alemanya han estat a la ciutat comtal.

Un camp cada cop més rellevant

De moment es desconeix la inversió i el nombre d’investigadors, ja que encara s’estan definint els serrells del contracte, però el que es dóna per segur és l’arribada del ‘data lab‘ de Volkswagen a Barcelona. De fet la intenció és crear un ecosistema d’empreses relacionades amb el ‘big data‘ aprofitant la infraestructura que té al capital catalana.

Segons IBM la indústria de l’automoció és la segona que més trànsit de dades produeix, de manera que les marques estan cada vegada més tecnològiques. Els fabricants de cotxes temen que Apple o Google copin el mercat i per això estan invertint en aquest camp.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *