1. Home
  2. Actualitat
  3. Volkswagen investiga la bateria d’alt rendiment amb un ordinador quàntic
Volkswagen investiga la bateria d’alt rendiment amb un ordinador quàntic

Volkswagen investiga la bateria d’alt rendiment amb un ordinador quàntic

0
0
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen

Per primera vegada, els experts de Volkswagen han aconseguit simular molècules rellevants per a la indústria en un ordinador quàntic. Això és especialment important per al desenvolupament de bateries d’alt rendiment per a vehicles elèctrics. Els experts han simulat amb èxit molècules com la molècula de liti-hidrogen i cadenes de carboni. Ara treballen en compostos químics més complexos.

A llarg termini, volen simular l’estructura química d’una bateria elèctrica completa en un ordinador quàntic. L’objectiu és aconseguir una ‘bateria feta a mida’, un pla químic configurable que estigui llest per a la producció.

Una bateria feta a mida

Utilitzant algoritmes desenvolupats recentment, els experts de Volkswagen han establert les bases per simular i optimitzar l’estructura química de les bateries d’alt rendiment per a vehicles elèctrics. A llarg termini, un algoritme quàntic d’aquest tipus podria simular la composició química d’una bateria partint d’una varietat de criteris com la reducció de pes, densitat de potència màxima o l’acoblament de cèl·lules, i generar un disseny que podria usar-se directament per a la producció. Això acceleraria significativament el procés de desenvolupament de bateries, que fins a la data ha estat molt exigent en temps i en recursos.

En aquest projecte per a la simulació de materials electroquímics, IT coopera estretament amb Investigació del Grup Volkswagen. Els experts de Volkswagen ja han simulat amb èxit molècules clau en un ordinador quàntic, com molècules de liti-hidrogen i cadenes de carboni. Ara estan treballant en compostos químics més complexos.

Els experts tecnològics altament especialitzats , entre els quals s’inclouen científics de dades, experts en lingüística computacional i enginyers de programari, estan treballant colze a colze en els laboratoris tecnològics de San Francisco i Munic, amb l’objectiu de desenvolupar el potencial de l’ computació quàntica per a aplicacions que seran beneficioses per a la companyia. La principal prioritat és la programació d’algoritmes en ordinadors quàntics. Aquests es regeixen per lleis diferents a les dels ordinadors convencionals.

En l’àmbit de la computació quàntica, el Grup Volkswagen col·labora amb els socis tecnològics Google i D-Wave, que permeten als experts de Volkswagen accedir als seus sistemes.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *