1. Home
  2. Actualitat
  3. Volvo introdueix l’energia solar a les seves fàbriques
Volvo introdueix l’energia solar a les seves fàbriques

Volvo introdueix l’energia solar a les seves fàbriques

0
0
La planta de Volvo en Gant
La planta de Volvo en Gant

Volvo ha introduït per primera vegada l’energia solar en les seves activitats globals de fabricació. La instal·lació de 15.000 panells solars a la seva fàbrica de Gant (Bèlgica) suposa un altre pas cap a l’objectiu que, en 2025, els processos de fabricació de l’empresa no tinguin cap impacte sobre el clima.

Els panells solars s’han instal·lat després que l’empresa anunciés a principis d’aquest any que la fàbrica de motors de Skövde (Suècia) és la primera fàbrica sense impacte sobre el clima de la seva xarxa global de fabricació.

Energies renovables

A la fàbrica de Gant també s’utilitza energia eòlica, amb la qual es cobreix al voltant del 11% del consum energètic. A més, el 2016 es va introduir un sistema de calefacció a la fàbrica que redueix un 40% les emissions de carboni, el que permet estalviar 15.000 tones de CO2 a l’any. Des del 2008, l’electricitat de totes les fàbriques europees de Volvo procedeix de fonts renovables.

L’empresa també està buscant la manera d’utilitzar més material sostenible en els seus productes. L’empresa té la intenció de que, a partir del 2025, almenys el 25% dels plàstics utilitzats en tots els vehicles Volvo de nou llançament siguin de material reciclat.

La companyia també s’ha compromès a utilitzar menys plàstic en les seves activitats i ja ha iniciat un procés per eliminar els plàstics d’un sol ús de totes les seves oficines, cafeteries i esdeveniments de tot el món per a finals de 2019. Cada any, el programa substitueix més de 20 milions d’objectes de plàstic d’un sol ús per alternatives més sostenibles, entre elles, productes biodegradables fets de paper, cel·lulosa i fusta.

Reforç de l’electrificació

La peça clau del compromís de Volvo per reduir l’impacte mediambiental dels seus productes i activitats es va fer pública el 2017, quan l’empresa va anunciar el seu compromís d’electrificar tots els vehicles Volvo nous llançats a partir de 2019. Aquesta primavera, Volvo Cars va reforçar aquesta estratègia declarant la seva intenció que els vehicles totalment elèctrics representen el 50% de les vendes globals per 2025.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *