1. Home
  2. Sin
  3. categoría
  4. Volvo participa al Forum de Continguts Digitals de Madrid amb novetats en conducció autònoma, seguretat i internet
Volvo participa al Forum de Continguts Digitals de Madrid amb novetats en conducció autònoma, seguretat i internet

Volvo participa al Forum de Continguts Digitals de Madrid amb novetats en conducció autònoma, seguretat i internet

0
0

Volvo ha anunciat la seva participació al Fòrum Internacional de Continguts Digitals (FICOD) que es comença avui al Palau de Congressos de Madrid.  L’empres automobilística sueca ho farà de la mà d’Ericsson i presentaran ambdues la seva col·laboració en matèria de connectivitat, informació i entreteniment.

Volvo presenta novetats tecnològiques a Madrid (Foto: Volvo)
Volvo presenta novetats tecnològiques a Madrid (Foto: Volvo)

Volvo ha desenvolupat una sèrie de tecnologies intuïtives i integrals que volen millorar l’experiència de conducció. Dues d’aquestes últimes tecnologies seran exhibides, en col·laboració amb Ericsson, al nou Volvo XC90. Es tracta d’infotainment i el seu nou sistema Sensus Connect, i el sistema Slippery Road Alert funcionalitats amb les que permeten als conductors i ocupants del vehicle realitzar els seus trajectes o viatges d’una forma més còmoda, entretinguda i, sobretot segura.

Un vehicle connectat

El Sensus Connect permet al vehicle estar connectat al món i proporcionar la informació i/o entreteniment que es necessita en el moment adequat. Es tracta d’una interfície d’usuari actualitzada amb diverses funcions innovadores, com els serveis en el núvol integrats en el vehicle, la millora de la navegació amb mapes en 3D i actualització gratuïta de mapes, la funció de cerca local i la possibilitat d’enviar a distància instruccions de destinació al vehicle.

També hi ha la possibilitat de tenir un mòdem 3D amb punt d’accés Wi-Fi per millorar la connexió a Internet. Això vol dir que no serà necessari connectar el telèfon, sinó que instal·lant una targeta SIM personal en el mòdem de Volvo On Call, el vehicle es connectarà de forma automàtica a Internet. Altres possibilitats són ràdio web, streaming a través de Bluetooth i altres serveis d’oci. Diverses de les funcions de Infotainment i de navegació poden controlar amb la veu.

Tecnologia al servei de la seguretat

També hi haurà novetats en matèria de seguretat com el Slippery Road, capaç de detectar gel a la carretera. Es tracta d’un sistema resultant d’un projecte conjunt amb el Ministeri de Transports de Suècia i el Ministeri de Foment de Noruega, que permetrà als vehicles compartir informació sobre les condicions de la calçada per poder conduir amb el menor nombre de sorpreses possible.

Aquesta informació es compartirà a través d’una xarxa basada en el núvol. Actualment compta amb 1.000 vehicles de prova amb l’objectiu que, un cop conclogui el projecte, en pocs anys es pugui posar aquesta tecnologia a disposició de tots els clients clients.

Novetats en conducció autònoma

Els visitants també podran veure els avenços de Volvo en matèria de conducció autònoma i el projecte Drive Em.. Els primers vehicles de conducció autònoma Autopilot del grup Volvo Cars es provaran a les carreteres de Göteborg l’any 2.017, on clients reals conduiran els 100 vehicles en situacions quotidianes de trànsit durant aproximadament 50 quilòmetres.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *