1. Home
  2. Actualitat
  3. Volvo presenta un camió per revolucionar la mineria
Volvo presenta un camió per revolucionar la mineria

Volvo presenta un camió per revolucionar la mineria

0
0

Volvo ha presentat el que assegura és el primer camió autònom capaç de treballar en mines subterrànies. Un camió, anomenat FMX, que els seus enginyers creuen que revolucionarà la indústria de la mineria i millorarà la seva seguretat i la productivitat.

El camió s’està provant en una mina de l’empresa Boliden en Kristineberg, Suècia. El vehicle cobreix una distància de 7 quilòmetres arribant a una profunditat de 1.320 metres.

Per desenvolupar aquesta màquina Volvo ha incrustat 6 sensors al camió, incloent GPS, radar i Lidar que monitoritzarem constantment l’entorn creant un mapa de la mina. Aquest mapa permet crear la ruta que seguirà, determinar els canvis de marxa i fixar la velocitat. A mesura que avança la perforació de la mina i el camió va fent viatges, millora les seves rutes i temps amb les dades que constantment està analitzant. Així busca rutes i formes de conducció més eficients i que gastin menys combustible.

L’empresa sueca treu pit i assegura que la tecnologia emprada serà capaç d’optimitzar la logística de la mineria i canviar la seva manera de funcionar ja que els camions sense conductor no han d’esperar a què la mina es ventili després de les voladures per continuar operatius, a diferència dels vehicles conduïts per persones.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *