1. Home
  2. Actualitat
  3. Volvo preveu provar 100 cotxes autònoms a Xina
Volvo preveu provar 100 cotxes autònoms a Xina

Volvo preveu provar 100 cotxes autònoms a Xina

0
0
Foto: Volvo
Foto: Volvo

Volvo té previst posar en marxa un experiment de conducció autònoma a la Xina, en el que conductors locals provaran els vehicles de conducció autònoma per les carreteres públiques en condicions normals de circulació.

Volvo espera que l’experiment inclogui fins a un total de 100 vehicles. En els propers mesos començarà a negociar amb les ciutats interessades per saber quines poden facilitar els permisos, normes i infraestructura necessàries per dur a terme el projecte.

Volvo està convençuda que la tecnologia de conducció autònoma reduirà els accidents de trànsit, acabarà amb els embussos, disminuirà la contaminació i permetrà als conductors utilitzar de forma més productiva el temps que passen en el vehicle.

Conducció autònoma per reduir els accidents

Les investigacions que té damunt la taula Volvo indiquen que la conducció autònoma té potencial per reduir el nombre d’accidents de trànsit de manera molt significativa. S’estima que el 90% dels accidents es deuen a l’error humà, i aquest factor desapareixerà amb els vehicles de conducció autònoma.

Pel que fa a la congestió circulatòria, els vehicles de conducció autònoma permeten que el trànsit es desplaci de manera més uniforme, amb la qual cosa disminuiran els embussos i, per extensió, també la contaminació i les emissions. Finalment, una menor congestió circulatòria es traduiria en un valuós estalvi de temps per als conductors.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *